Το φαινόμενο Μίλτος Τεντόγλου

Μόλις στα 24 του χρόνια, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κατακτήσει σχεδόν όλες τις πρωτιές που μπορεί να διεκδικήσει ένας αθλητής.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαρτίου 2022

Είναι μόλις 24 ετών και έχει καταφέρει όσα άλλοι δεν έχουν ονειρευτεί. Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να γράφει ιστορία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής περπάτησε ξανά στον αέρα, "πέταξε" έως τα 8.55 μέτρα και το χρυσό μετάλλιο, πέτυχε ταυτόχρονα και πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα, σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση της ιστορίας στην Ευρώπη και την 6η καλύτερη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο παγκοσμίως.

Τα επιτεύγματά του σε τόσο νεαρή ηλικία είναι αναρίθμητα, ωστόσο ο χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος έχει ακόμα έναν στόχο που θα τον κάνει αξέχαστο στην ιστορία του αθλήματος.

Τι έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής ο Τεντόγλου στην καριέρα του; Σχεδόν τα πάντα. Αρχής γενομένης από το 2019 και τον τίτλο στο ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 κατέχει και αυτόν του κλειστού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esquire Greece (@esquiregr)

Η ιστορική του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τού χάρισε το χρυσό μετάλλιο και με την επιτυχία του στο Βελιγράδι, μετρά πλέον 4 από τους 5 τίτλους που μπορεί να διεκδικήσει.

Σε λίγους μήνες ο Μίλτος Τεντόγλου θα έχει την ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία. Αν το καλοκαίρι στο Όρεγκον κατακτήσει την κορυφή και στο παγκόσμιο ανοιχτού στίβου, θα πετύχει κάτι που δεν έχει ξανά συμβεί ποτέ στην ιστορία του μήκους από Ευρωπαίο αθλητή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SEGAS (@segas.gr)

Θα έχει κατακτήσει όλες τις πρωτιές που διεκδικεί ένας αθλητής, και μάλιστα στα 24 του χρόνια! Αυτό θα τον κάνει (αν δεν είναι ήδη) αυτόματα τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, κάτι που είχε υποστηρίξει και η Κατερίνα Στεφανίδη, όταν τον είχε συγκρίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.