
Το φαινόμενο Μίλτος Τεντόγλου
Μόλις στα 24 του χρόνια, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κατακτήσει σχεδόν όλες τις πρωτιές που μπορεί να διεκδικήσει ένας αθλητής.
Είναι μόλις 24 ετών και έχει καταφέρει όσα άλλοι δεν έχουν ονειρευτεί. Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να γράφει ιστορία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.
Ο Έλληνας πρωταθλητής περπάτησε ξανά στον αέρα, "πέταξε" έως τα 8.55 μέτρα και το χρυσό μετάλλιο, πέτυχε ταυτόχρονα και πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα, σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση της ιστορίας στην Ευρώπη και την 6η καλύτερη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο παγκοσμίως.
Τα επιτεύγματά του σε τόσο νεαρή ηλικία είναι αναρίθμητα, ωστόσο ο χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος έχει ακόμα έναν στόχο που θα τον κάνει αξέχαστο στην ιστορία του αθλήματος.
Τι έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής ο Τεντόγλου στην καριέρα του; Σχεδόν τα πάντα. Αρχής γενομένης από το 2019 και τον τίτλο στο ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 κατέχει και αυτόν του κλειστού.
Η ιστορική του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τού χάρισε το χρυσό μετάλλιο και με την επιτυχία του στο Βελιγράδι, μετρά πλέον 4 από τους 5 τίτλους που μπορεί να διεκδικήσει.
Σε λίγους μήνες ο Μίλτος Τεντόγλου θα έχει την ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία. Αν το καλοκαίρι στο Όρεγκον κατακτήσει την κορυφή και στο παγκόσμιο ανοιχτού στίβου, θα πετύχει κάτι που δεν έχει ξανά συμβεί ποτέ στην ιστορία του μήκους από Ευρωπαίο αθλητή.
Θα έχει κατακτήσει όλες τις πρωτιές που διεκδικεί ένας αθλητής, και μάλιστα στα 24 του χρόνια! Αυτό θα τον κάνει (αν δεν είναι ήδη) αυτόματα τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, κάτι που είχε υποστηρίξει και η Κατερίνα Στεφανίδη, όταν τον είχε συγκρίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Η συνέχεια στο Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τι συνέβη την τελευταία φορά που ψηφίσαμε με απλή αναλογική στην Ελλάδα
Το "μπάχαλο" των τριπλών εκλογών έως την αυτοδυναμία.
Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Putin
Οι πυρηνικές 'σπαζοκεφαλιές' του Ρώσου ηγέτη είναι καταδικαστέες αν και μάλλον γίνονται για το θεαθήναι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠότε ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος;
Πότε διαλύεται η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος - Όλες οι προθεσμίες και η εκκρεμότητα με το κόμμα Κασιδάρη.
Είναι οριστικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, ενώ το αργότερο μέχρι τις 2 Ιουλίου θα γίνουν οι δεύτερες.
Ζούμε στην εποχή της συμμαχίας Κίνας - Ρωσίας
Η μακρά ιστορία της σινο-ρωσικής εχθρότητας έχει παραμεριστεί, προς το παρόν, έτσι ώστε οι δύο χώρες να μπορούν να πολεμήσουν τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη πραγμάτων.
Τι αλλάζει από σήμερα στα μέσα μεταφοράς για τη χρήση μάσκας
Σταματά να ισχύει από σήμερα Δευτέρα (27/3) η υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.