Το ρολόι της Swatch που δημιούργησε ουρές σε Ερμού και Mall

Το ρολόι με την υπογραφή πασίγνωστων εταιρειών κοστίζει 250 ευρώ έναντι της αρχικής αξίας που αγγίζει τις 7.000.

Γράφει: Esquire Editors 28 Μαρτίου 2022

Τη στιγμή που συζητάμε για την επιβολή πλαφόν στα τρόφιμα λόγω των ελλείψεων που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω των μειωμένων αποθεμάτων βασικών πρώτων υλών που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά, μία διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα συμπολιτών μας στην Ελλάδα – αλλά και στον κόσμο – στήθηκε επί αρκετές ώρες έξω από τα καταστήματα της γνωστής εταιρείας ρολογιών, Swatch, το Σάββατο που μας πέρασε και εν μέσω τριημέρου, προκειμένου να αποκτήσει ένα ρολόι με λιανική τιμή πώλησης στα 250 ευρώ.

Τι το ιδιαίτερο είχε το συγκεκριμένο ρολόι; Αποτελούσε ουσιαστικά ένα πιστό αντίγραφο του διάσημου ρολογιού της Omega, Speedmaster, στην οικονομική του εκδοχή και μάλιστα έφερε διπλή υπογραφή των δύο εταιρειών κοινών συμφερόντων, της Omega και της Swatch. Όλα τα ρολόγια που κυκλοφόρησαν φέρουν το διπλό λογότυπο Omega X Swatch, καθώς και τo λογότυπο Speedmaster αλλά και το νέο λογότυπο MoonSwatch, που αποτελεί την παραλλαγή του Moon Watch όπως είναι γνωστό το μοντέλο του συγκεκριμένου ρολογιού από την Omega.

Οι ουρές

Για λόγους καταγραφής, η φωτογραφία που βλέπετε στο συγκεκριμένο άρθρο προέρχεται από ανάρτηση διαφόρων χρηστών στο Facebook και προέρχεται από το κατάστημα της Swatch στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα. Σύντομα μάλιστα τα αποθέματα των συγκεκριμένων ρολογιών που κυκλοφόρησαν το Σάββατο σε 11 διαφορετικές αποχρώσεις, εξαντλήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα δύο εξουσιοδοτημένα καταστήματα που διατηρεί η Swatch στην οδό Ερμού και στο The Mall Athens οι ουρές των υποψήφιων αγοραστών ενός από τα ρολόγια που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά σχηματίζονταν από αρκετά νωρίς το πρωί του Σαββάτου και μάλιστα εν μέσω τριημέρου της 25ης Μαρτίου, όπου αρκετά μεγάλο μέρος των Ελλήνων εξέδραμαν σε εξοχικά και κοντινούς ή λιγότερο κοντινούς προορισμούς. Εκτός από την Ελλάδα, στη Γενεύη της Ελβετίας, χώρας καταγωγής της Swatch και της Omega, οι ουρές σχηματίζονταν από νωρίς το πρωί, ενώ λόγω των χαοτικών καταστάσεων που προκλήθηκαν έγιναν και συλλήψεις.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.