Μόλις χθες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η γυναίκα που τόσες ημέρες ήταν ύποπτη για τον θάνατο των τριών παιδιών της, συνελήφθη και σήμερα πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων για να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Τα πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η μητέρα των τριών κοριτσιών, τα οποία χάθηκαν ξαφνικά μέσα σε διάρκεια 3 ετών, είναι υπεύθυνη για τον χαμό της Τζωρτζίνας, του τελευταίου θύματος. Η τραγική αυτή υπόθεση που συντάραξε την ελληνική πραγματικότητα μάς θύμισε αρκετά εκείνη της Αμερικανίδας Gypsy Rose Blanchard από το 2015, καθώς εντοπίζουμε κοινά χαρακτηριστικά και μοτίβα. 

Η ιστορία της Gypsy Rose 

Η Gypsy Rose Blanchard μεγάλωσε με τη μητέρα της, Dee Dee, γνωρίζοντας όλη της τη ζωή πως έπασχε από διάφορες ασθένειες. Η μητέρα της υποστήριζε πως από μωρό είχε εμφανίσει συμπτώματα άπνοιας, ενώ στην ηλικία των 8 είχε πείσει τον κόσμο πως η κόρη της πάσχει από λευχαιμία και μυϊκή δυστροφία, πράγμα που εξηγούσε το ότι κινούνταν με καροτσάκι ενώ έτρωγε μέσω καθετήρα σίτισης.

Με λίγα λόγια, είχε ένα βαρύ ιστορικό με νοσήματα, δυσλειτουργίες για τις οποίες η μητέρα της φαινόταν πως έκανε τα πάντα. Στην πραγματικότητα, η Gypsy Rose ήταν υγιέστατη.

Ειδικοί έκαναν λόγο για το σύνδρομο του Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, από το οποίο ενδεχομένως έπασχε η Dee Dee Blachard.  Υποστήριζαν ότι κατάφερνε να δείχνει στον έξω κόσμο πως η κόρη της ήταν άρρωστη - ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν- για να εισπράττει συμπόνοια, προσοχή και μεγάλα ποσά. Ένα μοτίβο που συναντάμε και στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία είχε δηλώσει πως τα παιδιά της έπασχαν από κάποια γενετική ανωμαλία που οδήγησε στον θάνατό τους. 

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr