Το Φως στο Τούνελ και η Αγγελική Νικολούλη, με αφορμή την υπόθεση της Πάτρας, έγινε πρώτο παγκόσμιο trend στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής. Ορισμένες φορές δεν είναι πολύ σωστό να μιλάμε εμείς για τηλεοπτικά φαινόμενα που συμβάλουν τα μέγιστα σε πραγματικά σοβαρές υποθέσεις. Είναι διαφορετικό να κάνεις κριτική σε μια συγκεκριμένη εκπομπή, ένα αστείο ή άβολο απόσπασμα ενός προγράμματος, ή ακόμα και τη συνολική εικόνα μιας εκπομπής μέσα στο τηλεοπτικό τοπίο.

Στη περίπτωση, ωστόσο, της Αγγελικής Νικολούλη τα πιο αδιάσειστα στοιχεία της πορείας της είναι οι ίδιες οι πολύκροτες επιτυχίες της. Για αυτό και σήμερα αποφάσισα να γυρίσω λίγο τον χρόνο πίσω και να θυμηθώ όσα έγραφα στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" για την εξαιρετική πορεία της Αγγελικής Νικολούλη τα τελευταία 30 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση.

26 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ & 1650 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το "Τούνελ” μέχρι το 2021 άνοιξε το δρόμο για την εξιχνίαση είκοσι έξι δολοφονιών, ενώ με τη βοήθεια των τηλεθεατών στα 26 χρόνια που βρίσκεται η εκπομπή στον αέρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 1650 άτομα που αναζητούνταν από τους συγγενείς τους σε πάνω από 850 εκπομπές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Αγγελική Νικολούλη για τις επιτυχίες του "Φως στο Τούνελ” έχει λάβει δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού η εκπομπή αποτελεί σημείο αναφοράς στις εκπομπές αναζητήσεων ανά τον κόσμο και συνεργάζεται με αντίστοιχα τηλεοπτικά προγράμματα στην Ευρώπη αλλά και όπου χρειαστεί κατά περίπτωση.

Μάλιστα, η εκπομπή έχει γραφτεί δύο φορές στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guiness, μία φορά το 1998 αφού έχει ανακαλύψει κατά τη διάρκεια 75 εκπομπών, 85 αγνοούμενα άτομα που είχαν καταχωρηθεί στα δελτία της Αστυνομίας ως εξαφανισθέντα, ενώ στην ίδια εκπομπή και σε ειδική ενότητα αγνοουμένων της μεταπολεμικής περιόδου, βρέθηκαν ακόμα 22 άτομα με ρεκόρ την ανεύρεση μέσα σε 10 λεπτά, αγνοούμενης επί 58 χρόνια, που ζει στη Γαλλία.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr