Τι αναζητούν οι νέες έρευνες στην Πάτρα

Η σύνδεση μεταξύ των θανάτων των τριών παιδιών και η υπόθεση της σπιτονοικοκυράς.

Γράφει: Esquire Editors 04 Απριλίου 2022

Ανιχνευτή ψεύδους και άλλες τεχνικές, επιστρατεύει η Ρούλα Πισπιρίγκου, για να αποδείξει ότι δεν ήταν εκείνη που χορήγησε τα 6,5 mg κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, στην περιβόητη υπόθεση από την Πάτρα που εξακολουθεί να σοκάρει τη χώρα. Μαζί με τους συνηγόρους υπεράσπισης της, η 33χρονη σχεδιάζει μέσα από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αυτό θα υποστηρίξει σήμερα κατά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας, βάζοντας ταυτόχρονα στο κάδρο, τον πατέρα των τριών κοριτσιών, από τον οποίο θα ζητήσει διαζύγιο.

Την ίδια ώρα, οι αρχές, εξετάζουν εάν η κεταμίνη ήταν η μόνη θανατηφόρα ουσία ή αν πίσω από τον αιφνίδιο χαμό της 9χρονης, κρυβόταν κάποιο "φονικό" κοκτέιλ από υπερδοσολογία και άλλων φαρμάκων.

Θέλει "ορό αλήθειας"

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ζητά να εξεταστεί με ανακριτικές πρακτικές... Η.Π.Α., καθώς σε συνεργασία με τους δυο δικηγόρους της, θα υποβάλλει αίτημα για τεστ ανίχνευσης ψεύδους. Πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθείται στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, όμως σύμφωνα με νομικούς κύκλους είναι κάτι που προβλέπεται σε περίπτωση που αποφασιστεί από τις ανακριτικές αρχές. Τα αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξέτασης δεν είναι δεσμευτικά αλλά συνεκτιμούνται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, της προανάκρισης. Σε περίπτωση που τελικά το αίτημα υποβληθεί επίσημα, η ανακρίτρια θα κρίνει εάν θα προχωρήσει η διαδικασία, με τις πιθανότητες όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, να είναι περιορισμένες.

Από τις άτυπες συνομιλίες που έχει καθημερινά με τους αστυνομικούς στα κρατητήρια, η 33χρονη, φαίνεται να φοβάται τη φυλακή, ενώ συνεχίζει να αρνείται ότι ήταν εκείνη που χορήγησε την δολοφονική ποσότητα κεταμίνης στην Τζωρτζίνα. "Ερευνούμε την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη, ποιος την προμηθεύτηκε με και ποιον τρόπο και πώς την χρησιμοποίησε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ένας από τους δυο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, που βρέθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ την Κυριακή. Εκτός από τους δικηγόρους, την 33χρονη επισκέφτηκαν για περίπου 45 λεπτά και η μητέρα, με την αδερφή της.

Θανατηφόρο κοκτέιλ ουσιών;

Εκτός από την κεταμίνη, στο "μικροσκόπιο" των αρχών βρίσκονται και οι υπόλοιπες ουσίες, που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τις εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο Τμήμα Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον οργανισμό του κοριτσιού βρέθηκαν και βενζοδιαζεπίνες, μια ουσία που χρησιμοποείται για την παρασκευή συγκεκριμένων χαπιών με αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Οι συγκεκριμένες ουσίες υπήρχαν σε σκευάσματα της φαρμακευτικής αγωγής του 9χρονου κοριτσιού, όμως σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, αν χορηγήθηκαν μαζί με κεταμίνη σε υψηλές ποσότητες, ενδέχεται να δημιούργησαν ένα "θανατηφόρο κοκτέιλ" για τον οργανισμό του παιδιού. Σε εξέλιξη βρίσκεται ποσοτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα συγκέντρωσης των βενζοδιαζεπινών ήταν τοξικά, υπήρχε δηλαδή αυξημένη υπερδοσολογία άλλων φαρμάκων που περιείχαν αυτές τις ουσίες.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε η 33χρονη την κεταμίνη. Αν δηλαδή αναζητησε την ουσία σε κάποια κτηνιατρική αποθήκη, μέσω διαδικτύου ή ακόμα και σε πιάτσα διακινητών ναρκωτικών. Περισσότερα στοιχεία ενδεχομένως να προκύψουν από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν τις περιηγήσεις της μητέρας στο διαδίκτυο τα επίμαχα χρονικά διαστήματα πριν και μετά τον θάνατο του κάθε παιδιού. Στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, χαρακτηρίζουν ως "έσχατη" λύση, το ενδεχόμενο εκταφής, για να ανασυρθεί το τάμπλετ που βρισκεται στο μνήμα της Τζωρτζίνας.

Ο ψεύτικος φόβος κλοπής

Δύο διαφορετικές καταθέσεις από προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων, "μαρτυρούν" τις ύποπτες κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγες μόνο ώρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας. Με πρόσχημα τον φόβο κλοπής, η 33χρονη είχε ρωτήσει στις 28 Ιανουαρίου έναν νοσηλευτή, όταν τον είδε να κλειδώνει διπλανό δωμάτιο, "εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο προκειμένου να αποφεύγονται περιπτώσεις κλοπών από τους θαλάμους".

Μία δεύτερη κατάθεση όμως, δείχνει ότι η οικογένεια είχε πάρει ήδη της προφυλάξεις της. "Ο πατέρας της Γεωργίας ζητησε από το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής το κλειδί της πόρτας του θαλάμου προκειμένου να κλειδώσει, καθώς μέσα σε αυτόν είχαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και φοβόταν τυχόν κλοπή τους. Αφού τον κλείδωσε, επέστρεψε το κλειδί το οποίο ξαναζήτησε όταν γύρισαν στο θάλαμο", ανέφερε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς νοσηλεύτρια του νοσοκομείου.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται ότι ήταν παρών στο νοσοκομείο, μόνο κατά τη μια απόπειρα που έγινε σε βάρος της Τζωρτζίνας, στις 11 Απριλίου στο Καραμανδάνειο, όταν οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το άτυχο κορίτσι μετά από 50 λεπτά Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Τις άλλες δύο ημέρες που καταγράφεται η παρουσία του στο θάλαμο της 9χρονης στο νοσοκομείο Παίδων, στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου, δεν είχε αναφερθεί κάποιο επεισόδιο.

Στις καταθέσεις του το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό, υποστηρίζουν ότι όλα τα περιστατικά έχουν σημειωθεί ημέρες που έλειπε ο πατέρας και ήταν μόνη η 33χρονη μαζί με το παιδί. "Θα φέρω ότι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν "άγιοι”", δήλωσε χαρακτηριστικά στον Αντ1 μέσα από τα κρατητήρια, η Ρούλα Πισπιρίγκου, "φωτογραφίζοντας" τον Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα ζητήσει διαζύγιο από τον πατέρα των παιδιών.

Πέντε απόπειρες πριν την "χαριστική βολή"

Σοκαριστικές ειναι οι αναφορές των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων, για τα ανεξήγητα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα. Οπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, υπεύθυνη για αυτά τα περιστατικά ήταν η χορήγηση της κεταμίνης. Μάλιστα φαίνεται ότι η 33χρονη προχώρησε σε 5 απόπειρες μέσα σε λίγες μόνο ώρες, μια ημέρα πριν το "τελειωτικό χτύπημα". Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο 24ωρο νοσηλείας της στις 28 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί παρουσιάζει επεισόδιο με ταχυκαρδία (156 σφίξεις/λεπτό), σταδιακά αποκορεσμό, ταχύπνοια, προσήλωση βλέμματος, κόρες σε μυδρίαση, χωρίς κινήσεις άκρων, με συνοδή ανησυχία-γκρίνια, συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο λύθηκε με χορήγηση φαρμάκου.

Περίπου 25 λεπτά αργότερα, παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο, διάρκειας 1,5 λεπτού, το οποίο λύθηκε αυτόματα. Την ίδια ημέρα στις 14:30 εκ νέου επεισόδιο για 3 λεπτά με αυτόματη λύση. Όπως καταγραφούν οι γιατροί η Τζωρτζίνα "στη συνέχεια εμφάνισε πυρετό και της χορηγήθηκε Augmentin", ενώ "επανέλαβε άλλα δύο επεισόδια την 18:30΄ ώρα και 00:00΄ώρα, διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς σύγχρονη καταγραφή σαφούς επιληπτικής δραστηριότητας".

Έρευνες για Μαλένα, Ίριδα με μέθοδο Τζωρτζίνας

Παράλληλα με τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 9χρονου κοριτσιού, σε πρώτο πλάνο μπαίνουν πλέον και οι υποθέσεις της Μαλενας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναμένεται να λειτουργήσουν ακολουθώντας το modus operandi και την τεχνογνωσία που εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι αστυνομικοί θα ανοίξουν νέο κύκλο καταθέσεων, μιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και από το Παίδων, όπου είχαν νοσηλευτεί και εξεταστεί τα δυο αδικοχαμένα παιδιά.

Όπως συνέβη και με την 9χρονη Τζωρτζίνα, λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα συνεργαστούν με γιατρούς, ιατροδικαστές, τεχνικούς συμβούλους, γενετισές, ενώ θα ανασύρουν ‘βιβλιογραφία’ για την επιστημονική ταυτοποίηση των ιατρικών δεδομένων που θα προκύψουν.

"Δεν είμαστε αδιάφοροι για τη σπιτονοικοκυρά"

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών, το Ανθρωποκτονιών, αναμένεται να προχωρήσει σε ξεχωριστή έρευνα και για τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ ο θάνατος της είχε αποδοθεί σε νεοπλασία του ενδομητρίου, μια μορφή καρκίνου. "Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι, και για τα παιδιά έλεγαν για παθολογικά αίτια θανάτου...", αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιοι αξιωματικοί, που διερευνούν την υπόθεση.

> Διάβασε ακόμη: Το έγκλημα του αιώνα και η Ελλάδα του Μεσαίωνα

Οι αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπήρχε οικονομική εκμετάλλευση της 69χρονης από την οικογένεια, καθώς έχουν καταγραφεί αγοραπωλησίες της περιουσίας της με πληρεξούσιο τον Μάνο Δασκαλάκη. Μάλιστα φαίνεται ότι με αφορμή αυτές τις συνδιαλλαγές είχαν προκληθεί προστριβές ανάμεσα στο ζευγάρι. Η 69χρονη γυναίκα πέθανε το 2020, αλλά παραμένει ακόμα άγνωστο αν ετάφη, με τις αρχές να μην έχουν μέχρι στιγμής διαπιστώσει εάν υπάρχει τάφος ή έχει αποτεφρωθεί η σορός της.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".