
Πώς θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών για τους λογαριασμούς ρεύματος
Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι.
Τη γνώριμη και δοκιμασμένη οδό της υποβολής αίτησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα σχεδιάζει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για να καταβάλλει τις αναδρομικές επιδοτήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών. Μετά την εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς και την έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων, θα ενεργοποιηθεί πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα γνωστοποιούν μόνο τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού αλλά και τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για το ακίνητο που συνιστά την κύρια κατοικία τους. Όλες οι διασταυρώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά για τους λογαριασμούς ρεύματος.
Πώς θα υπολογίζεται το ποσό και πότε θα καταβληθεί
Η πλατφόρμα θα αντλεί στοιχεία για τις καταναλώσεις ρεύματος που έχει καταγράψει ο ΔΕΔΔΗΕ (σ.σ οι μετρήσεις για τον Μάιο θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο) για το αν το ακίνητο είναι δηλωμένο στο Ε1 ως κύρια κατοικία, για το ύψος της επιβάρυνσης που έχει επωμιστεί ο καταναλωτής από τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και για το ύψος των επιδοτήσεων που έχουν ήδη δοθεί είτε από το κράτος είτε από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.
Από την αφαίρεση των ενισχύσεων από τις επιβαρύνσεις θα προκύπτει ένα ποσό. Το 60% αυτής της διαφοράς, θα πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά το β’ δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ή τον Ιούλιο.
Το πιθανότερο είναι ότι οι επιδοτήσεις –οι οποίες θα έχουν οροφή τα 600 ευρώ ανά νοικοκυριό όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός- θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η επιδότηση θα δίδεται ανά αριθμό ρολογιού ηλεκτρικής ενέργειας και όχι ανά ιδιοκτήτη. Και αυτό γιατί θα πρέπει να ταυτίζεται ότι το ακίνητο συνιστά την κύρια κατοικία και ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν θα πρέπει να έχει επιδοτηθεί στο όνομα παραπάνω του ενός ιδιοκτήτη. Το πιθανότερο είναι ότι η αίτηση θα γίνεται στο όνομα του καταναλωτή που έχει στο όνομά του την παροχή ανεξάρτητα από το αν είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.
Από: TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.