Νέα -και άκρως- ανησυχητική πτώση για το Bitcoin

Συνεχίζουν να κατρακυλούν τα UST και Luna της Terra.

Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 27.000 δολάρια την Πέμπτη για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες, καθώς ο κλάδος κρυπτονομισμάτων διευρύνει τις απώλειές του εν μέσω φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού και την κατάρρευση ενός αμφιλεγόμενου πρότζεκτ stablecoin.

Ειδικότερα, η τιμή του Bitcoin υποχώρησε έως και τα 26.595,52 δολάρια το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bitstamp. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Bitcoin υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων από τις 30 Δεκεμβρίου 2020. Το Ether παράλληλα, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έπεσε σε χαμηλό επίπεδο έως και τα 1.789 δολάρια. Πρόκειται για την πρώτη φορά που έπεσε κάτω από τα 2.000 δολάρια από τον Ιούλιο του 2021.

Τι ακριβώς συμβαίνει

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με το investing.com, το Bitcoin χάνει 11,64% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 28.025,6 δολάρια. Παράλληλα, το Ethereum διολισθαίνει 20,60% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα 1.935,28 δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα διεύρυναν τις χθεσινές τους απώλειες στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 8,3% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Η μηνιαία μεταβολή ήταν πάντως η μικρότερη από τον προηγούμενο Αύγουστο. 

Αυτό τρόμαξε τους επενδυτές, οδηγώντας τους στην έξοδο από τα περιουσιακά στοιχεία ρίσκου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλή συσχέτιση με τον S&P 500 και, πιο πρόσφατα, με τον Nasdaq.

"Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται υπό πίεση εδώ και αρκετό καιρό", δήλωσε ο Michael Rinko, συνεργάτης της AscendEx. "Η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, οπότε οι μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν και τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την πτώση. Γενικά αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο φόβο στην αγορά", πρόσθεσε.

Αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει τα 30.000 δολάρια ως βασικό επίπεδο για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα και έχουν τονίσει ότι θα μπορούσε να πέσει ακόμη περισσότερο αν δεν μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Την περασμένη εβδομάδα το Bitcoin είχε "αγγίξει" τα 40.000 δολάρια, αλλά γρήγορα γύρισε σε απώλειες την επόμενη ημέρα και έκτοτε σημειώνει σταθερά νέα χαμηλά.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και την πορεία του stablecoin TerraUSD του project Terra το οποίο συνεχίζει κινείται στο "κόκκινο".

Συγκεκριμένα το TerraUSD, το λεγόμενο stablecoin που στόχος ήταν να μείνει σταθερά συνδεδεμένο στo 1 δολάριo, υποχωρεί κατά 12,63% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 0,3 δολάρια.

Το άλλο νόμισμα Iuna, κατρακυλά 96,19% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 0,05 δολάρια.

Τα stablecoins είναι στην κρυπτο-οικονομία, παρόμοια με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, προσφέροντας μια υγιής αποθήκη αξιών για να αποφευχθεί η μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, για την οποία έχουν γίνει διαβόητα –θεωρητικά τουλάχιστον.

Το UST είναι γνωστό ως ένα αλγοριθμικό stablecoin. Προσφάτως, η τιμή του έχει καταρρεύσει υπό την πίεση selloff στα κρυπτονομίσματα, καταλήγοντας σε πανικό στην αγορά.

Από: Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.