Ο Elon Musk βάζει στον πάγο την εξαγορά του Twitter

Σε προσωρινή αναστολή μέχρι νεωτέρας το εγχείρημα "εν αναμονή λεπτομερειών".

Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξαγορά της Twitter Inc. ύψους 44 δισ. δολ. είναι σε προσωρινή αναστολή, επικαλούμενος εκκρεμείς λεπτομέρειες για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς, όπως μεταδίδει το Reuters. 

To επίμαχο tweet

"Η συμφωνία για το Twitter [είναι] σε προσωρινή αναστολή εν αναμονή των λεπτομερειών που θα υποστηρίζουν τον υπολογισμό ότι πραγματικά οι ψεύτικοι  και spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών", αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σε ένα tweet.

Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης κατρακυλούν 18% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ ο τίτλος της Tesla κερδίζει πάνω από 5%. 

Τη Δευτέρα, το Twitter, σε γνωστοποίηση του προς τις χρηματιστηριακές αρχές, εκτίμησε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί και οι λογαριασμοί spam αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών από τους οποίους μπορεί να αντλήσει έσοδα.  

Η εταιρεία είχε συνολικά 229 εκατ. χρήστες στους οποίους μπορούσε να προωθεί διαφημίσεις το α' τρίμηνο. 

Η γνωστοποίηση ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολ. με τον Μασκ να δηλώνει ότι βασική του προτεραιότητα θα είναι να εκδιώξει τους ψεύτικους/αυτοματοποιημένους λογαριασμούς [spam bots] από την πλατφόρμα.

Το Twitter έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, όπως αν οι διαφημιστές θα συνεχίσουν να ξοδεύουν στο Twitter, αλλά και η "αβεβαιότητα σε σχέση με τα μελλοντικά σχέδια και στρατηγική" μετά την εξαγορά.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.