Το μακελειό στο Τέξας στο εξώφυλλο του περιοδικού Time

Aπεικονίζει τις τοποθεσίες όλων των μαζικών επιθέσεων με όπλα που συνέβησαν μόνο φέτος στις ΗΠΑ.

Συγκλονίζει το νέο εξώφυλλο του περιοδικού Time, δύο μέρες μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, που στοίχισε την ζωή σε 19 μαθητές και 2 δασκάλες.

Το εξώφυλλο απεικονίζει όλες τις τοποθεσίες στις οποίες συνέβησαν αντίστοιχα περιστατικά μαζικών επιθέσεων με όπλα στις ΗΠΑ. Μόνο φέτος, έχουν σημειωθεί 213 περιστατικά σε όλη την χώρα, ενώ τα 27 εξ αυτών σημειώθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

"Ποιος δεν θα μπορούσε να συγκινηθεί από τα λόγια και τα δάκρυα του Άνχελ Γκάρζα, του πατέρα της 10χρονης Άμερι που ήταν μία από τους 21 νεκρούς στο δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας; "Πώς κοιτάς αυτό το κορίτσι και το πυροβολείς", είπε, ενώ κρατούσε τη φωτογραφία της κόρης του.

Τα σχόλια των διασήμων

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προπονητή μπάσκετ των Golden State Warriors Steve Kerr αυτή την εβδομάδα: "Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί, έχω κουραστεί τόσο πολύ να ανεβαίνω εδώ και να δίνω συλλυπητήρια στις κατεστραμμένες οικογένειες που βρίσκονται εκεί έξω. Έχω κουραστεί από τις στιγμές σιωπής. Αρκετά", αναφέρει το περιοδικό.

Η νέα αυτή τραγωδία στις ΗΠΑ, έχει φέρει πάλι στο προσκήνιο την συζήτηση για την αυστηροποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής, με την πλειοψηφία των Αμερικανών να είναι θετική ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε πολιτικό επίπεδο, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία εμπόδισαν χθες, Πέμπτη, μία συζήτηση για ένα νομοσχέδιο που αποτελούσε την πρώτη προσπάθεια του Κογκρέσου για την αντιμετώπιση των μαζικών επιθέσεων με όπλα, μετά το μακελειό στο σχολείο στο Τέξας.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε το ισχυρό λόμπι των όπλων NRA, το οποίο αντιτίθεται στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

"Πού είναι το θάρρος, πού είναι η γενναιότητα μας να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό λόμπι;", διερωτήθηκε.

Το NRA εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα του μακελειού στο Ουβάλντε, αλλά τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για "την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος