Δεν αρκούν μόνο οι αντιδράσεις των celebrities στις ΗΠΑ

Η "ρουτίνα" του μακελειού στις ΗΠΑ δείχνει να ενδιαφέρει μόνο τους διάσημους.

Άλλη μία μέρα στις ΗΠΑ, άλλο ένα μακελειό, στο Τέξας αυτή τη φορά. Περισσότερες προσευχές, περισσότερο δέος, περισσότερη θλίψη, αλλά καμία ουσιαστική αλλαγή στη νομοθεσία. Σε αυτό που τείνει να θεωρηθεί πλέον κάτι σαν παράδοση μετά από την εκάστοτε τραγωδία, ο γερουσιαστής Schumer υποσχέθηκε να φέρει σε ψηφοφορία ένα από τα πολλά νομοσχέδια προς συζήτηση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Τι θα συμβεί; Μία τρύπα στο νερό. Επειδή... γραφειοκρατία και κωλυσιεργία και αδιαφορία μαζί.  

Ελλείψει πραγματικής δράσης, το μόνο που υφίσταται μέχρι στιγμής είναι αντιδράσεις, κυρίως από διάσημους που εκφράζουν την οργή τους μέσω των σόσιαλ μίντια και των συνεντεύξεών τους. Αξιόλογες μεν όπως θα διαβάσεις παρακάτω, αλλά από μόνες τους δε μπορούν να προσφέρουν πολλά πέρα από ένα παιχνίδι εντυπώσεων - καθώς τα κίνητρα όλων όσων έχουν τοποθετηθεί δημόσια ενδέχεται να μην είναι και . Οι πιθανοί μακελάρηδες είναι εκεί έξω και κανείς δεν τους περιορίζει. 

Steve Kerr

Η εικόνα του να ξεσπά σε συνέντευξη τύπου έκανε το γύρο του κόσμου. Ο προπονητής των Golden State Warriors είπε μεταξύ δακρύων: Καμία ερώτηση για το μπάσκετ δεν έχει νόημα. [...] "Ρωτώ όλους εσάς τους γερουσιαστές που αρνείστε να κάνετε κάτι για τη βία και τους πυροβολισμούς στα σχολεία και στα σούπερ μάρκετ, σας ρωτώ, θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας και των ηλικιωμένων μας και των εκκλησιαζομένων μας; Γιατί έτσι φαίνεται". Mic drop.

Chris Murphy

Να κι ένας πολιτικός στη λίστα.  "Αυτά τα παιδιά δεν ήταν άτυχα. Αυτό συμβαίνει μόνο σε αυτή τη χώρα και πουθενά αλλού. Πουθενά αλλού δεν πηγαίνουν μικρά παιδιά στο σχολείο με τη σκέψη ότι μπορεί να πυροβοληθούν εκείνη την ημέρα."Πουθενά αλλού οι γονείς δε χρειάζεται να μιλήσουν στα παιδιά τους, όπως χρειάστηκε να κάνω εγώ -για το γιατί τα κλείδωσαν σε μια τουαλέτα και τους είπαν να κάνουν ησυχία για πέντε λεπτά, σε περίπτωση που ένας κακός άνθρωπος έμπαινε στο κτήριο.

>Διάβασε ακόμη: Ο μεγάλος αμερικανικός τρόμος

Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού παρά μόνο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και είναι μια επιλογή. Είναι επιλογή μας να το αφήσουμε να συνεχιστεί", δήλωσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών.

Beto O'Rourke

Ο Beto O'Rourke, ο οποίος είναι υποψήφιος για κυβερνήτης στο Τέξας, δεν έχασε χρόνο και πέταξε το γάντι τον πολιτικό του αντίπαλο, Greg Abbott. Τον κάλεσε να αποσυρθεί από το συνέδριο της NRA αυτό το σαββατοκύριακο και να αναγκάσει τους συμμετέχοντες να μεταφέρουν την εκδήλωση. Ο κυβερνήτης Abbott δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα του O'Rourke. 

Amanda Gorman

Η ακτιβίστρια και ποιήτρια που έγινε viral μετά την ανάγνωσή του ποιήματός της "The Hill We Climb" στην ορκωμοσία του Biden το 2022, δημοσίευσε μερικές από τις σκέψεις της στο Twitter. 

Matthew McConaughey

Ο Matthew McConaughey -ο οποίος κατάγεται από το Ulvade και στο παρελθόν έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή του να πολιτευτεί στο Τέξας, δημοσίευσε μία μακροσκελή δήλωση στο λογαριασμό του στο Twitter. Ζήτησε άμεση δράση και αναγνώρισε ότι για την ουσιαστική αλλαγή θα χρειαστεί "μία επαναδιαπραγμάτευση μεταξύ των επιθυμιών και των αναγκών μας". "Ποιες μικρές θυσίες μπορούμε να κάνουμε ατομικά σήμερα για να διατηρήσουμε ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, μία ασφαλέστερη πολιτεία και γειτονιά αύριο;". 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.