Πώς το κραχ των crypto επηρέασε την αγορά πολυτελών ρολογιών

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως έχει επηρέασει όλα τα brands με τον ίδιο τρόπο.

Η φετινή χρονιά υπήρξε δύσκολη μέχρι στιγμής για όσους επένδυσαν ευρέως σε κρυπτονομίσματα. Πολλά έχουν γραφτεί για το κραχ των crypto που διαδραματίστηκε τους τελευταίους μήνες και έχουν γίνει ακόμη περισσότερες αναλύσεις για το πώς αυτό επηρέασε ή όχι διάφορες πτυχές της οικονομίας.

Επιπτώσεις και άλλα

Ορισμένα από αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρκετά προβλέψιμα, τουλάχιστον για τους γνώστες του είδους. Άλλα, ωστόσο, προκάλεσαν μεγαλύτερη έκπληξη, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο στο Intelligencer που αποκαλύπτει ότι η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων έχει οδηγήσει σε αύξηση της δευτερογενούς αγοράς ρολογιών πολυτελείας. Συγκεκριμένα, η Rolex και η Patek Philippe αναφέρονται ως εταιρείες που βλέπουν αυξημένη δραστηριότητα στη δευτερογενή αγορά. Με άλλα λόγια, ορισμένοι άνθρωποι που αγόρασαν τόσο κρυπτονομίσματα όσο και ρολόγια ως επενδύσεις βγάζουν προς πώληση τα δεύτερα με σκοπό να αναπληρώσουν τη χαμένη αξία των πρώτων. 

>Διάβασε ακόμη: Η επανάσταση των crypto θέλει να επαναπροσδιορίσει τα βιβλία

Παράλληλα, ένα πρόσφατο άρθρο της Washington Post αναλύει ενδελεχώς, παραθέτοντας κιόλας παραδείγματα με μάρκες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Vacheron Constantin και A. Lange & Söhne. Μάλιστα, επισημαίνει επίσης ότι οι τιμές μπορεί να έχουν πέσει για ορισμένα ρολόγια με μεγάλη ζήτηση, αλλά με την παρουσία λιστών αναμονής που διαρκούν χρόνια, μπορεί να μην έχουν αλλάξει πολλά βραχυπρόθεσμα. Πρόκειται για μία συναρπαστική απεικόνιση των απροσδόκητων τρόπων με τους οποίους συνδέονται μεταξύ τους διάφορα τμήματα της οικονομίας και που συνήθως, δε μας περνούν καν από το μυαλό αν δε μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε επισταμένα. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear