Tο Νόμπελ Φυσικής κατέληξε στους 3 "μάγους" της κβαντικής φυσικής

Στους Alain Aspect, John Clauser και Anton Zeilinger δόθηκε το Νόμπελ Φυσικής 2022.

Γράφει: Esquire Editors 04 Οκτωβρίου 2022

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών αποφάσισε να απονείμει το Νόμπελ Φυσικής 2022 στους Alain Aspect, (Γαλλία), John F. Clauser (ΗΠΑ) και Anton Zeilinger, (Αυστρία).

Το Νόμπελ Φυσικής θα τους απονεμηθεί για τις έρευνές τους στην "πρωτοποριακή επιστήμη της κβαντικής πληροφορίας". Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι θα τιμηθούν για τα "πειράματα με διεμπλεγμένα φωτόνια, την επιβεβαίωση των παραβιάσων των ανισοτήτων Μπελ και το πρωτοποριακό έργο τους στην επιστήμη της κβαντικής πληροφορικής".

 

Η ιστορία των Νόμπελ Φυσικής

Το πρώτο Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε το 1901 στον Γερμανό Wilhelm Conrad Röntgen "για την ανακάλυψη των ακτίνων Χ". Το 1921, ο Albert Einstein τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής "για τη συμβολή του στη θεωρητική φυσική, και για την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου".

Χθες, Δευτέρα, το πρώτο βραβείο για φέτος, το Νόμπελ Ιατρικής 2022 ανακοινώθηκε ότι θα απονεμηθεί στον Σουηδό γενετιστή Svante Pääbo - επικεφαλής του Ινστιτούτο Max Plank για την Εξελικτική Ανθρωπολογία - "για τις ανακαλύψεις του σχετικά με το γονιδίωμα των εξαφανισμένων ανθρώπινων ειδών και την ανθρώπινη εξέλιξη".

Την Τετάρτη θα απονεμηθεί το Νόμπελ Χημείας, την Πέμπτη το Νόμπελ Λογοτεχνίας και την Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης. Τα βραβεία Οικονομικών Επιστημών θα κλείσουν και τον φετινό γύρο απονομής Νόμπελ, την επόμενη Δευτέρα.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.