Νεκρός έπεσε Υπουργός του Zelensky στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο υφυπουργός του, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος και 3 παιδιά είναι ανάμεσα στους 18 νεκρούς από την συντριβή του ελικοπτέρου κοντά σε νηπιαγωγείο έξω από το Κίεβο.

Γράφει: Esquire Editors 18 Ιανουαρίου 2023

Δεκαοχτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου αλλά και 3 παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη έξω από το Κίεβο στην πόλη Μπρόβαρυ, κοντά σε σχολείο προσχολικής εκπαίδευσης, όπως δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Τραγωδία δίχως τέλος

Ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Denys Monastyrsky, ο 42χρονος υφυπουργός του Yevhen Yenin και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επίσης 22 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Μπρόβαρι, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Την ώρα του δυστυχήματος "παιδιά και εργαζόμενοι" του νηπιαγωγείου βρίσκονταν εκεί, είχε δηλώσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου Oleksiy Kuleba. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτίριο να φλέγεται και αναφέρουν ότι ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ελικόπτερο ή drone έπεσε στο κτίριο αυτό όπου στεγάζεται παιδικός σταθμός. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το δυστύχημα.


Το ελικόπτερο που συνετρίβη ανήκε στην δημόσια υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.