Η Γερμανία στέλνει τελικά τα Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Stefan Hebenstreit.

Γράφει: Esquire Editors 25 Ιανουαρίου 2023

Η Γερμανία ανακοίνωσε επίσημα ότι θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα εγκρίνει την επανεξαγωγή τους από χώρες εταίρους. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Stefan Hebenstreit, σήμερα Τετάρτη.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν γρήγορα δύο τάγματα με άρματα μάχης Leopard 2 για την Ουκρανία, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα παράσχει αρχικά 14 άρματα μάχης Leopard 2 από στρατιωτικά αποθέματα. Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στη Γερμανία θα ξεκινήσει σύντομα και η Γερμανία θα παρέχει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη και πυρομαχικά, ανέφερε.

Το ευχαριστώ του Πολωνού πρωθυπουργού - "Σωστή απόφαση" λέει ο Rishi Sunak

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki ευχαρίστησε τον Olaf Scholz για την απόφαση να σταλούν Leopard στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι συνιστά ένα μεγάλο βήμα για να μη φραγμός στη Ρωσία. 

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak, χαιρέτισε και αυτός από την πλευρά του την απόφαση της Γερμανίας και άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ, να στείλουν Leopard 2 στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι είναι "η σωστή απόφαση".

"Είναι η σωστή απόφαση να σταλούν από τους εταίρους του ΝΑΤΟ και τους συμμάχους άρματα μάχης στην Ουκρανία. Μαζί με τα Challenger 2s, τα βρετανικά άρματα μάχης τρίτης γενιάς, θα ενισχύσουν το οπλοστάσιο της Ουκρανίας", έγραψε στο Twitter.

Από κοινού, επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερίδσει αυτόν τον πόλεμο και θα επισφραγίσει διαρκή ειρήνη", συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η γαλλική προεδρία χαιρέτισε επίσης, την απόφαση του Βερολίνου να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και να επιτρέψει σε άλλα κράτη να κάνουν το ίδιο για να υποστηρίξουν τον αγώνα της χώρας εναντίον της Ρωσίας.

"Η Γαλλία χαιρετίζει τη γερμανική απόφαση, η οποία επεκτείνει και ενισχύει την υποστήριξη που παρείχαμε με την παράδοση των AMX10 RC, των γαλλικών τεθωρακισμένων", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Elysee, αναφερόμενο σε ένα ελαφρύτερο άρμα μάχης Γαλλίας, το οποίο το Παρίσι σκοπεύει επίσης να στείλει στην Ουκρανία, όπως έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του μήνα.


Την ίδια ώρα, και η Πορτογαλία ετοιμάζεται να αποστείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.


Απειλές από τη Μόσχα

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, είχε δηλώσει ότι "τα δυτικά τανκ θα καούν στην Ουκρανία".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης