Το μυστήριο του Ρώσου που έφτασε στο Λος Άντζελες χωρίς εισιτήριο και διαβατήριο

Άραγε είμαστε οι μόνοι που διαβάζοντας όλα αυτά, μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό η σειρά Manifest;

Ο Ρώσος Sergey Vladimirovich Ochigava δε θυμάται να έχει πάρει πτήση από την Κοπεγχάγη και σίγουρα δεν θα μπορούσε να την έχει πάρει, αφού όταν έφτασε στην Αμερική, δεν ήταν στη λίστα επιβατών. Αυτή δεν είναι μία ιστορία που μόλις σκαρφιστήκαμε, συνέβη όντως και εξηγούμαστε:

Το FBI ερευνά αυτήν την τουλάχιστον παράξενη υπόθεση που υπάγεται στην κατηγορία της παράνομης μετανάστευσης και βάσει της οποίας ένας άνδρας έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες από την Κοπεγχάγη χωρίς βίζα, διαβατήριο ή έστω έγκυρο εισιτήριο για να πετάξει.

Το πώς συνέβη αυτό αποτελεί προς το παρόν μυστήριο, καθώς εκείνος ισχυρίζεται ότι έχει χάσει τη μνήμη του και δεν θυμάται να έχει επιβιβαστεί σε πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Δεν είχε κοιμηθεί για τρεις μέρες

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Ochigava να φτάνει στο Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου με πτήση της Scandinavian Airlines που είχε απογειωθεί από την Κοπεγχάγη. Όταν πέρασε από το τελωνείο όμως, δεν είχε μαζί του διαβατήριο ή άδεια παραμονής και δεν ήταν καν στη λίστα των επιβατών της πτήσης.

Αρχικά, ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει το διαβατήριό του στο αεροπλάνο, αλλά ο έλεγχος στην καμπίνα δεν τον δικαίωσε. Σε μεταγενέστερες επαναληπτικές "συζητήσεις" με τις αρχές, ο Ochigava παρουσιάστηκε ως ρώσος οικονομολόγος που δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες και δεν είχε ιδέα τι του συνέβαινε.

Ο Ochigava μέχρι στιγμής κρατείται στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Λος Άντζελες και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο αργότερα μέσα στον μήνα. 

Άραγε είμαστε οι μόνοι που διαβάζοντας όλα αυτά, μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό η σειρά Manifest;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.