Οι εύκολες συνταγές για να φτιάξεις τα πιο επικά burger του Λος Άντζελες

Από το LA προσγειώνονται κατευθείαν στην κουζίνα σου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Ιουνίου 2018

Όπως λέει και η Gigi Hadid: "Eat clean to stay fit; have a burger to stay sane". Και αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς, σου προτείνουμε να ακολουθήσεις. Αλλά όχι με τον κοινότυπο τρόπο. Δε λέω, καλό το cheeseburger, ακόμη καλύτερο το BLT και κορυφαίο το Big Kahuna αλλά εδώ θα κάνουμε τη διαφορά.

Ξέρεις πώς; Με αυτά τα κορυφαία burgers, όπως τα τρώνε στην Καλιφόρνια, που εκτός των άλλων, ξέρουν κι από το burger το καλό. Ιδού λοιπόν.

Τhe Russian Bear

 

A post shared by Grill 'Em All (@grillemall) on

Μόνο το όνομά του αρκεί για να σκεφτεί κάποιος ένα γούνινο καπέλο και βότκα. Το γνωστό επίσης και σαν "Blasbeet" burger που σερβίρει το Grill ‘Em All θα μπορούσε να είναι ένα σκληρό, σοβιετικό έδεσμα. Περιέχει ανάμεσα στα δυο ψωμάκια ένα ζουμερό βοδινό μπιφτέκι 230 γρ., σάλτσα άγριων μανιταριών, ένα κομμένο ουκρανικό λουκάνικο kielbasa και την περίφημη -επίσης ουκρανική- σαλάτα με λαχανικά (πατάτες, αρακά, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί), αυγά και χοιρινή γλώσσα. Και όλα αυτά σε brioche bun. Για τολμηρούς παίκτες.

The Foie Gras Burger

 

A post shared by Plan Check Kitchen + Bar (@plancheck) on

Ένα επιβλητικό κτήνος με μια λαχταριστή πινελιά φινέτσας, που ξεκίνησε στο Plan Check σαν μέρος ενός Anti-Valentine's Day μενού και καθιερώθηκε. Σε σταρένιο ψωμάκι, δίνουν ραντεβού το φανταστικότερο τυρί τρούφας με πραγματικό φουά γκρα (ιδανικά από συκώτι χήνας), μαζί με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα αγιολί. Ρομαντικό αν μη τι άλλο.

The Maxter

 

A post shared by THE OiNKSTER (@theoinkster) on

Πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως είναι απλά ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και αυτό δεν θα ήταν μακριά από την πραγματικότητα. Η "συμμορία" του Oinkster ωστόσο δε δίστασε να το προβάλλει, αρχικά ως burger του μήνα και αργότερα σαν ένα από τα best seller πιάτα. Φιλέτο κοτόπουλο με σως αλφρέντο, παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα σε σκορδόψωμο με ψωμί του τοστ.

The Burg

 

A post shared by LocoL (@welocol) on

Oι Roy Choi και Daniel Patterson εφάρμοσαν μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο LocoL, δημιουργώντας πρώτοι burgers μέχρι και για vegan. Το "The Burg" πάντως εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο μπιφτεκόψωμό τους. Το μυστικό εδώ βρίσκεται στην περιβόητη σάλτσα από gochujang (πάστα κορεάτικης καυτερής πιπεριάς), που ταιριάζει άψογα με το μπιφτέκι από κιμά πανσέτας, το μαρούλι, τη ντομάτα και το τσένταρ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

3 απλές, γευστικές και υγιεινές συνταγές για πρωινό

Για εκείνες τις μέρες που βιάζεσαι πραγματικά πολύ.

Αυτό το chorizo burger παίζει να είναι το επικότερο πρωινό όλων των εποχών

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφάς δημητριακά μετά από αυτό.