Πέθανε ο Mark Dodson, η φωνή των Gremlins και του Star Wars

Είχε δανείσει τη φωνή του σε ταινίες Star Wars, στα Gremlins, αλλά και σε δεκάδες video games.

Ο Mark Dodson, γνωστός για τη φωνή του σε εμβληματικές κινηματογραφικές σειρές, όπως τα Star Wars και τα Gremlins, αλλά και πιο πρόσφατα σε πολλά video games, απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών από καρδιακή προσβολή.

Η κόρη του, Kiara, ανακοίνωσε τον θάνατό του, αποκαλύπτοντας ότι υπέστη την προσβολή, ενώ έμενε σε ένα ξενοδοχείο στην Ιντιάνα για το φεστιβάλ HorrorCon.

Σημαντικός ηθοποιός φωνής

Η καριέρα του Dodson διήρκεσε αρκετές δεκαετίες, ξεκινώντας με τον ρόλο του ως Salacious Crumb στο Star Wars: Return of the Jedi το 1983. Στη συνέχεια, δάνεισε τη φωνή του στα Mogwai και τα Gremlins, στην ομώνυμη ταινία έναν χρόνο αργότερα. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Dodson συνεισέφερε το φωνητικό του ταλέντο σε διάφορα μέσα, όπως ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, ραδιόφωνο και διαφημίσεις.

Από το 2010 και μετά ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός φωνής σε video games, με μερικά από αυτά να είναι τα Star Trek Online, η σειρά Nancy Drew, η σειρά Lucius και, πιο πρόσφατα, η σειρά Ghostrunner.

Το Evansville Horror Con, όπου ο Dodson είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί, απέτισε φόρο τιμής μέσω του Facebook, εκφράζοντας τη θλίψη τους για τον ξαφνικό θάνατό του και τονίζοντας τη συμβολή του στην κοινότητα των fans του τρόμου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.