Γιατί η Ρωσία μπήκε στο στόχαστρο του ISIS

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.

Γράφει: Esquire Editors 23 Μαρτίου 2024

Το πολύνεκρο μακελειό στο Crocus City Hall της Μόσχας, για το οποίο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη, αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι εξτρεμιστές της οργάνωσης απέναντι στην Ρωσία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο αναλυτής Κόλιν Κλαρκ του Soufan Center, μιας ερευνητικής ομάδας με έδρα την Ουάσινγκτον, εξήγησε ότι "Το Ισλαμικό Κράτος έχει εμμονή με την Ρωσία τα τελευταία δύο χρόνια. Επικρίνει συχνά τον Πούτιν στο πλαίσιο της προπαγάνδας του".

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κούγκελμαν του Wilson Center - που εδρεύει επίσης στην Ουάσινγκτον- δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος "βλέπει την Ρωσία ως συνεργό σε δραστηριότητες που καταπιέζουν συστηματικά τους μουσουλμάνους". Όπως εξηγεί, ότι η τρομοκρατική οργάνωση απαριθμεί εκατοντάδες μέλη στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τα οποία έχουν επί μέρους ατζέντα κατά της Μόσχας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την φονική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ. Για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θεωρήθηκε σημείο καμπής στο πώς αντιμετωπίζει ο ISIS την Μόσχα.

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Περισσότεροι από 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 115 τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Η κατάσταση 60 ενηλίκων και ενός παιδιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων "ενδέχεται να αυξηθεί".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.