Στη φυλακή τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ

15 μέρες για τον κάθε ένα από τους τέσσερις εισβολείς.

Γράφει: Πολυχρόνης Δρακάκης 17 Ιουλίου 2018

Tα τέσσερα μέλη της ρώσικης πολιτικής punk κολλεκτίβας των Pussy Riot θα περάσουν 15 μέρες στη φυλακή μετά την εισβολή τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή στη Μόσχα, σύμφωνα με απόφαση ρωσικού δικαστηρίου.

Η Veronica Nikulshina, η Olga Kurachova, ο Pyotr Verzilov και η Olga Pakhtusova μπήκαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του παιχνιδιού Γαλλία – Κροατία στο γήπεδο Luzhniki για να να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πολιτικού ανταγωνισμού και αστυνομικής ευθύνης της Ρωσίας. Μάλιστα, κατάφεραν να εισβάλουν στο γήπεδο και να ξεγελάσουν τις αρχές, αφού είχαν ντυθεί αστυνομικοί.

Με ένα Facebook post, oι Pussy Riot έκαναν γνωστά τα σημεία για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας:

  • Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους συμπεριλαμβανομένου και του Ουκρανού σκηνοθέτη Oleg Sentsov. Ο σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για "τρομοκρατικές ενέργειες” για τις οποίες η Διεθνής Aμνηστία υποστηρίζει ότι ομολόγησε κάτω από καθεστώς ασφυκτικής ψυχολογικής πίεσης.
  • Τον τερματισμό των παράνομων συλλήψεων σε όσους διαδηλώνουν από την αστυνομία που κατασκευάζει ψεύτικες κατηγορίες και προφυλακίζει κόσμο χωρίς λόγο.
  • Πολιτικό ανταγωνισμό στη Ρωσία.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή κριτική στον Conor McGregor για τις φωτογραφίες με τον Vladimir Putin

Ο Ιρλανδός μαχητής ήταν καλεσμένος του Ρώσου προέδρου στον τελικό του Μουντιάλ, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς οπαδούς του.

Αμφιλεγόμενη έρευνα προτείνει συνταξιοδότηση στα 80

Η καριέρα, λέει, πρέπει να ξεκινά την τέταρτη δεκαετία της ζωής μας.