Στη φυλακή τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ

15 μέρες για τον κάθε ένα από τους τέσσερις εισβολείς.

Tα τέσσερα μέλη της ρώσικης πολιτικής punk κολλεκτίβας των Pussy Riot θα περάσουν 15 μέρες στη φυλακή μετά την εισβολή τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή στη Μόσχα, σύμφωνα με απόφαση ρωσικού δικαστηρίου.

Η Veronica Nikulshina, η Olga Kurachova, ο Pyotr Verzilov και η Olga Pakhtusova μπήκαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του παιχνιδιού Γαλλία – Κροατία στο γήπεδο Luzhniki για να να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πολιτικού ανταγωνισμού και αστυνομικής ευθύνης της Ρωσίας. Μάλιστα, κατάφεραν να εισβάλουν στο γήπεδο και να ξεγελάσουν τις αρχές, αφού είχαν ντυθεί αστυνομικοί.

Με ένα Facebook post, oι Pussy Riot έκαναν γνωστά τα σημεία για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας:

  • Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους συμπεριλαμβανομένου και του Ουκρανού σκηνοθέτη Oleg Sentsov. Ο σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για "τρομοκρατικές ενέργειες” για τις οποίες η Διεθνής Aμνηστία υποστηρίζει ότι ομολόγησε κάτω από καθεστώς ασφυκτικής ψυχολογικής πίεσης.
  • Τον τερματισμό των παράνομων συλλήψεων σε όσους διαδηλώνουν από την αστυνομία που κατασκευάζει ψεύτικες κατηγορίες και προφυλακίζει κόσμο χωρίς λόγο.
  • Πολιτικό ανταγωνισμό στη Ρωσία.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.