Η Ουχάν πριν και μετά την επιδημία

Οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν το πώς η ζωή σταμάτησε να κυλά φυσιολογικά στην κινεζική πόλη μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Άδειοι δρόμοι, άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους να φωνάζουν συνθήματα για να πάρουν κουράγιο, κλειστοί σταθμοί, στρατιώτες να σκανάρουν τους πολίτες. Από τις 22 Ιανουαρίου και μετά, όταν και αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα η Ουχάν, εξαιτίας του ξεσπάσματος του κοροναϊού, το τοπίο θυμίζει ταινία μεταπυρηνικής καταστροφής. H πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα αποτελεί εδώ και πολλές εβδομάδες την είδηση που φιγουράρει πιο ψηλά από κάθε άλλη στα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες της Maxar Technologies που κυκλοφόρησαν πρόσφατα μέσω του MIT Technology Review ρίχνουν φως από ψηλά στο πως οι ρυθμοί στην κινεζική πόλη των 11 εκ. κατοίκων έχουν σταματήσει να κυλούν φυσιολογικά. Η ζωή έχει, επί της ουσίας, παγώσει. 

Η Ουχάν πριν και μετά την επιδημία
Ουχάν αεροδρόμιο 2

Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο της πόλης, όπου συνήθως η μία πτήση διαδέχεται την άλλη έχει νεκρώσει κανονικά. Οι θέσεις πάρκινγκ είναι άδειες και τα αεροπλάνα βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος.

Ουχάν σταθμός τρένων
Ουχάν σταθμός τρένων 2

Αντίστοιχα, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, η κίνηση των αυτοκινήτων ήταν αφόρητη σχεδόν επί καθημερινής βάσης. Τώρα, όμως, κανένα αυτοκίνητο δε φαίνεται να περνάει έξω από τις ερμητικά κλειστές πύλες του. Κανείς δε φεύγει και κανείς δεν έρχεται.

Ουχάν σταθμός τρένων
Ουχάν σταθμός τρένων 2

Το μοναδικό σημείο της Ουχάν που μοιάζει να σφύζει από ζωή, είναι το μέρος όπου σε περίπου δέκα μέρες κατασκευάστηκαν νοσοκομεία ικανά να στεγάσουν περισσότερα από 1000 κρεβάτια, μετά τον αγώνα δρόμου που έκαναν οι κινεζικές αρχές να σώσουν οτιδήποτε αν σώζετε. Πρόκειται για έναν κατασκευαστικό άθλο δηλαδή που ίσως, όμως, φανερώνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Minerva Red, ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια αφρικανικής σκόνης των τελευταίων ετών

Σφοδρό ήταν το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης από τη χώρα μας χθες, Τρίτη 23 Απριλίου.

Επιστήμονες λένε πως βρήκαν νέο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα

Δύο έρευνες υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός ένατου πλανήτη, που βρίσκεται "κρυμμένος" στο ηλιακό μας σύστημα.

Γραφει Παυλος Κρουστης