Ένας Ισπανός που ζει στην Κίνα περιγράφει το άμεσο μέλλον μας

Ο Asier Guevara προετοιμάζει ψυχολογικά τους συμπατριώτες του μέσω Twitter.

Στην Ελλάδα βιώνουμε, αυτήν τη στιγμή, την ενοχλητική συνθήκη της καραντίνας εξαιτίας του κορονοϊού χωρίς να προσμετράμε ακόμα τρομακτικούς αριθμούς από κρούσματα και θύματα. Δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο και για την Ισπανία όπου τα νούμερα έχουν ξεφύγει. Όσο όμως η Ιβηρική Χερσόνησος δοκιμάζεται, ένας Ισπανός κάτοικος της Σαγκάη έχει βαλθεί να μοιραστεί τη δικιά του εμπειρία όπως την έζησε στην Άπω Ανατολή

Ο Asier Guevara από τη χώρα των Βάσκων, managing director της εταιρείας You First Sports, ζει και εργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια στην Κίνα. Αντί όμως να δημιουργεί μέσα από το Twitter κλίμα πανικού, κάτι που δυστυχώς συνηθίζει αρκετός κόσμος μεταδίδοντας απίστευτα fake news, διάλεξε μία διαφορετική οδό για να προετοιμάσει τους συμπατριώτες του: Τους έγραψε την αλήθεια. Άλλωστε ο Guevara έχει ζήσει από πρώτο χέρι την κατάσταση.

"Γεια σε όλους. Είμαι από τη Βιτόρια και ζω στη Σαγκάη. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία από την κρίση του κορονοϊού όπως την έχω ζήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Ελπίζω ότι θα σας βοηθήσει ν αντιμετωπίσετε αυτό που έρχεται" γράφει στο tweet του, για να συνεχίσει: "Στο επίπεδο των Media, τα χειρότερα βρίσκονται προ των πυλών. Τα επίσημα νούμερα θανάτων αλλά και κρουσμάτων θα αυξηθούν δραματικά".

"Τα social media θα γεμίσουν με σκηνές αποκάλυψης, από τους δρόμους, τα σπίτια και τα νοσοκομεία".

"Όταν η καταιγίδα της πληροφόρησης σας χτυπήσει, τότε θα είναι που ο κίνδυνος (και όχι οι συνέπειές του) θα έχουν περάσει. Ακούγεται παράλογο αλλά είναι η αλήθεια".

"Τα νούμερα των κρουσμάτων που θα βλέπετε στα Μέσα, θα είναι περισσότερο μία αντανάκλαση των περιπτώσεων που έχουν διαγνωσθεί και όχι νέων κρουσμάτων".

"Τα βίντεο που θα δείτε θα δείχνουν μόνο τις πιο δραματικές καταστάσεις. Τα social media είναι σχεδιασμένα κατά αυτόν τον τρόπο. Αποτελούν μία διεστραμμένη αντανάκλαση της πραγματικότητας".

"Κουράγιο σε όλους. Ακολουθούν δύσκολες εβδομάδες. Πρέπει να δείξετε αλληλεγγύη, να βοηθάτε ο ένας τον άλλο και να αντιμετωπίζετε την κατάσταση με υπευθυνότητα. Αυτό, όπως όλα, κάποια μέρα θα περάσει. Στη Σαγκάη το έχουμε (σχεδόν) αφήσει πίσω μας".

Στην Κίνα, μέχρι στιγμής, υπάρχουν 80,894 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3,237 νεκροί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι 69,614 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Έτσι, όσο σκληρά και αν ακούγονται τα λόγια του Guevara περιγράφουν την πραγματικότητα όπως είναι. Η αλήθεια είναι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο - ακόμη και μετά από μία τέτοια υγειονομική κρίση.

Τα tweets του Guevara αποτελούν, τελικά, μία εικόνα από το μέλλον (αν όλα εξελιχθούν μάλιστα με βάση το χειρότερο σενάριο). Κάπου εκεί όμως, μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ φαίνεται μία χαραμάδα με φως, μία απόδειξη ότι αργά ή γρήγορα η ζωή θα πάρει ξανά τον συνηθισμένο της δρόμο.

Από: Esquire ES


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.