Οι ΗΠΑ ίσως γίνουν το νέο επίκεντρο της πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει τους φόβους του ότι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μπορεί να δούμε να εκτυλίσσεται η τραγωδία της Ιταλίας.

Γράφει: Esquire Editors 24 Μαρτίου 2020

"Πολύ μεγάλη επιτάχυνση" της μετάδοσης του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε νέο επίκεντρο της επιδημίας διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Όταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν το νέο επίκεντρο, η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις απάντησε: "Αυτήν την στιγμή διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Άρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις". "Οι ΗΠΑ έχουν μία μεγάλη έκρηξη, μία έκρηξη που ενισχύεται σε ένταση".

Τις τελευταίες 24 ώρες , το 85% των νέων κρουσμάτων προέρχονταν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτά, το 40% αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η εκπρόσωπος.

Συνολικά, η παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας Covid-19 επιταχύνεται πολύ και αναμένονται μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τα σημερινά 334.981 κρούσματα και τους 14.510 θανάτους, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Από: thetoc.gr


Φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική αλλαγή απειλεί το πιο βαθύ φαράγγι της Ανταρκτικής

Υπάρχει κίνδυνος η στάθμη της θάλασσας να ανέβει 1,5 μέτρο παγκοσμίως.

Σε τρομερή ανησυχία οι Έλληνες για την πανδημία

Μία νέα έρευνα του ΕΒΕΑ δείχνει ότι ο ιός έχει επιβαρύνει και την ψυχολογία των συμπολιτών μας.