Οι 15 χώρες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας λόγω κορονοϊού

Εκτός της λίστας η Ελλάδα.

Γράφει: Esquire Editors 27 Μαρτίου 2020

Ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεπεράσει την Κίνα στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, οι πρώτες εξακολουθούν να κατατάσσονται σε χαμηλότερη θέση όταν αναλύουμε τον αριθμό θνησιμότητας ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Σύμφωνα με στοιχεία σε πραγματικό χρόνο από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 17η θέση των 20 χωρών με πληθυσμό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με ποσοστό θνησιμότητας 135 ανθρώπους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 87,5 θανάτους και αμέσως μετά το Ιράν με 26,6 και ακολουθεί η Γαλλία και η Ολλανδία.

Να σημειωθεί ότι χώρες με πληθυσμούς κάτω του 1 εκατομμυρίου εξαιρέθηκαν από την ανάλυση.

Αναλυτικά η κατάταξη.

Οι 15 χώρες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας λόγω κορονοϊού

Από: thetoc.gr


Φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.

Υποχρεωτικό από 1η Νοεμβρίου το IRIS για τις επιχειρήσεις

Από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Το σύστημα αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές στην Ελλάδα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες