
Φωτογραφίες από την αποκλεισμένη Νέα Υόρκη
Το Μεγάλο Μήλο βρίσκεται, δυστυχώς, στο κέντρο της πανδημίας.
Η Νέα Υόρκη δεν είναι απρόσβλητη στις επιδημίες. Στο μυαλό όσων δεν ζούμε στο Μεγάλο Μήλο, η πιο διάσημη πόλη των Η.Π.Α παραμένει ένα γοητευτικό μυστήριο: Ένας τόπος όπου όλα είναι δυνατά, μία μητρόπολη γεμάτη υπερδυνάμεις που θυμίζει περισσότερο σούπερ ήρωα και λιγότερο πόλη γεμάτη από ανθρώπους με σάρκα και οστά. Δυστυχώς, η πραγματικότητα έρχεται να χτυπήσει με δύναμη την πόρτα μας: Η Νέα Υόρκη αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο της πανδημίας του κορονοϊού, κάπως δηλαδή σαν να βρίσκεται στο κέντρο ενός υγειονομικού κυκλώνα.
Με περισσότερους από 1000 θανάτους και περισσότερα από 33 χιλιάδες κρούσματα, το Μεγάλο Μήλο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους. Ποτέ πριν η Νέα Υόρκη δεν είχε ζήσει τέτοιες στιγμές - παρά μόνο σε ακριβές παραγωγές του Χόλιγουντ όπου ο πλανήτης κινδύνευε να καταστραφεί.














Φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.
Υποχρεωτικό από 1η Νοεμβρίου το IRIS για τις επιχειρήσεις
Από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Το σύστημα αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές στην Ελλάδα.
Γραφει Τιμος Σαλαμες