Ο απολογισμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 10.000 αφού 950 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στην Ισπανία είναι πλέον 10.003, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 110.238, από 102.136 που ήταν χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Στο "κόκκινο" η Μαδρίτη

Η Μαδρίτη παραμένει η πλέον πληγείσα από την επιδημία περιοχή με το 42,7% των κρουσμάτων και το 29,2% των νεκρών, αν και η επιδημία εξαπλώνεται και στην Καταλονία, η οποία μετρά πλέον περισσότερους ασθενείς στην εντατική σε σχέση με την ισπανική πρωτεύουσα.
Από τα μέσα του Μαρτίου, 47 εκατομμύρια Ισπανοί ζουν υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα: δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να αγοράσουν τρόφιμα, για ιατρική φροντίδα ή για να βγάλουν γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους.

Τα μέτρα καραντίνας ενισχύθηκαν την Δευτέρα: η μετάβαση στην εργασία επιτρέπεται μόνο για απασχόληση που αφορά νευραλγικούς τομείς. Εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργασθούν από το σπίτι, όπως οι οικοδόμοι ή οι βιομηχανικοί εργάτες, βρίσκονται σε υποχρεωτική αργία μέχρι τις 12 Απριλίου.

Το Βέλγιο ξεπέρασε το όριο των 1.000 νεκρών

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στο Βέλγιο, σύμφωνα με έναν νέο επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τις υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των νεκρών διπλασιάσθηκε μέσα σε διάστημα τριών ημερών, κυρίως εξαιτίας του εκ των υστέρων συνυπολογισμού των θανάτων που έχουν επέλθει σε γηροκομεία. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στο Βέλγιο 1.011 θάνατοι για 15.348 επιβεβαιωμένα κρούσματα, διευκρινίσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από: thetoc.gr


Φωτογραφία Getty Images