Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα, 53 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Γράφει: Esquire Editors 02 Απριλίου 2020

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην απογευματινή του ενημέρωση 27 νέα κρούσματα (ενώ υπάρχουν 23 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, καθώς και 99 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Ελ. Βενιζέλος). Υπάρχουν 91 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.  Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 χρόνια ενώ οι περισσότεροι (75%) έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω.

Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε ότι 9 συμπολίτες μας ξέφυγαν από τον κίνδυνο και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Αυτήν τη στιγμή μετράμε 53 συνολικά θανάτους στην πλειονότητά τους άντρες, ενώ οι νεκροί ήταν σχεδόν όλοι τους (πάνω από 94%) ηλικιωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι που έπασχαν από επικείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 72 έτη ενώ οι 39 από αυτούς ήταν άντρες και οι 14 ήταν γυναίκες. Τέλος, έχουν διενεργηθεί συνολικά 18844 τεστ.

Δείτε τη βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση του κου Τσιόδρα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.