4 πράγματα που δεν θα κάνουμε μετά την καραντίνα

Δοκιμάσαμε νέα πράγματα, ήρθαμε στα όριά μας, κάπου φτάνει όμως, έλεος πια.

Υπό κανονικές συνθήκες δε θα θέλαμε να πλύνουμε ποτέ ξανά τα χέρια μας. Δυστυχώς, όμως, και μετά την καραντίνα οι συνθήκες δε θα είναι ακριβώς φυσιολογικές - ή, τέλος πάντων, τα πράγματα δε θα είναι όπως πριν, δε θα είναι όπως τα θυμόμαστε. Ο κορονοϊός ήρθε και άλλαξε κυριολεκτικά το ανθρώπινο σύμπαν. Μας έφερε στα όρια μας ως ανθρώπους και μας ανάγκασε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα που σε κάποιες περιπτώσεις μας άνοιξαν τους ορίζοντες. Αυτή είναι η καλή εκδοχή βέβαια. Γιατί σχετικά με κάποιες άλλες νέες συνήθειες κάπου έλεος, φτάνει πια.

Ποια είναι εκείνα τα πράγματα που δε θέλουμε να κάνουμε ποτέ ξανά μετά την καραντίνα; Ο καθένας έφτασε στα όρια του με διαφορετικό τρόπο. Για εμάς, όμως, αυτές είναι οι 4 νέες συνήθειες της καραντίνας που θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά και αμετάκλητα.

Το σπιτικό ψωμί

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oona O’Toole (@whileyoureup) on

Αγοράσαμε μαγιά, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραγγείλαμε ειδικά μυρωδικά από το ίντερνετ, ζυμώσαμε με τις ώρες, νιώσαμε την αγωνία μέχρι να φουσκώσει. Είχε πλάκα, Για μερικές μέρες. Μάλιστα, το γεγονός ότι το ελληνικό ίντερνετ μετατράπηκε σε γαλλική boulangerie δε βοήθησε καθόλου. Αρκετά, περιμένουμε πώς και πώς την ώρα και τη στιγμή που θα αγοράζουμε ζεστό ψωμί από τον φούρνο χωρίς social distancing.

Οι βιντεοκλήσεις

Στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι, ας μη λέμε ψέμματα όμως στους εαυτούς μας. Ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο κάτω από ακραίες συνθήκες. Οι στιγμές ήταν πολύ συχνά άβολες, οι παρατεταμένες σιωπές που έσκιζαν τον αέρα μας υπενθύμιζαν τα δεινά της καραντίνας και, τέλος πάντων, πόσες βιντεοκλήσεις να κάνεις όταν δεν έχεις καθόλου φρέσκα νέα να πεις; Yγ: Όχι, στις βιντεοκλήσεις με φίλους / Ναι, στην τηλεργασίας.

Θέατρα, μουσεία, αξιοθέατα online

Στην αρχή έμοιαζε με ένα ευχάριστο νέο παιχνίδι - μπορούσες να κάνεις τόσα πράγματα από την ασφάλεια του σπιτιού σου χωρίς να αποχωριστείς τον αγαπημένο σου καναπέ. Λίγο λίγο όμως, η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια: Κάποια πράγματα, όπως το θέατρο και τα μουσεία χρειάζονται τον φυσικό τους χώρο και έτσι παρ' όλα τα γρήγορα ανακλαστικά και τις έξυπνες κινήσεις που έγιναν, ελπίζουμε πραγματικά να μη χρειαστεί ξανά άμεσα να δούμε θέατρο από μακριά λες και είμαστε φυλακισμένοι.

Οι εφιάλτες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rob's Room (@robsroom) on

ΟΚ, αυτό δεν είναι στο χέρι μας, σίγουρα όμως έχουμε νοσταλγήσει τον κανονικό ύπνο. Οι καραντίνα έφερε τρομερά και τρομακτικά όνειρα -κάτι που επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες- με συνεπές αποτέλεσμα το κρεβάτι μας να θυμίζει λαιμητόμο όπου πρέπει να οδηγηθούμε για την καθημερινή μας εκτέλεση. Ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση άρχισαν σιγά σιγά να ροκανίζουν τον ψυχισμό μας. Μακριά από εμάς οι εφιάλτες.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.