Οι επίσημες οδηγίες για μέτρα δημόσιας υγείας, μάσκες και αποστάσεις

Πώς θα κυκλοφορούμε και θα εργαζόμαστε από εδώ και πέρα.

Από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, η μάσκα θα πρέπει να μπει για τα καλά στη ζωή μας, αφού τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σταδιακά αρχίζουν να αίρονται, οι πολίτες θα επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους προ πανδημίας και πλέον μέγιστη σημασία έχει η ατομική ευθύνη. Η μάσκα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού, και μάλιστα, σε κάποια μέρη όλοι είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν, εάν δεν θέλουν να... λάβουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Η χρήση της θα είναι υποχρεωτική από εργαζόμενους σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και άλλες επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων προϋποθέτει σωματική επαφή, ενώ για τους πελάτες θα υπάρχει ισχυρή σύσταση. Ακόμη, μάσκα υποχρεούνται να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από εργαζόμενους και επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 
H σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της

#menoumeasfaleis Τώρα που βγαίνουμε από το σπίτι, η μάσκα μπαίνει στη ζωή μας. H σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της.

Posted by Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας on Saturday, May 2, 2020

Αυστηρή σύσταση προβλέπεται για τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πολίτες.

Οι επίσημες οδηγίες για μέτρα δημόσιας υγείας, μάσκες και αποστάσεις

"Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο ίδιος, "σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

Όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας, η χρήση μάσκας θα είναι συμπληρωματική και δεν έχει να κάνει αν θα μολυνθούμε ή όχι, αλλά κυρίως για το αν θα μεταδώσουμε στους άλλους τον ιό μας όταν έχουμε ελαφρά συμπτώματα. "Πιστέψτε με, σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Αλλά τα ενδεχόμενα οφέλη από μια ισχυρή σύσταση ή υποχρέωση για χρήση μάσκας και ιδιαίτερα όταν υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, θα είναι ένα σημαντικό επιπλέον μέτρο και ίσως πιο σημαντικό από το να μην χρησιμοποιούμε καθόλου τη μάσκα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι λάθος και επικίνδυνη η χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα από τον γενικό πληθυσμό.

Οι οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ 1
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ 2
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ 3
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ 4
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ 5
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ 6

Aπό: thetoc.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.