Η Virgin Orbit δεν εκτόξευσε ποτέ τον πρώτο της πύραυλο στο διάστημα

Ο Richard Branson τερμάτισε την αποστολή.

Η εταιρία Virgin Orbit του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον εγκατέλειψε χθες, Δευτέρα, την πρώτη προσπάθειά της για την εκτόξευση ενός πυραύλου στο διάστημα από το κάτω μέρος της ατράκτου ενός κατάλληλα διαμορφωμένου αεροσκάφους Boeing 747, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Επρόκειτο για μία δοκιμαστική πτήση κρίσιμης σημασίας για το πρόγραμμα της εταιρίας για την εκτόξευση δορυφόρων στο διάστημα.

Ο πύραυλος είχε μήκος 21,34 μέτρων, έφερε την ονομασία "LauncherOne" και επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά σε ύψος περίπου 10,5 χιλιομέτρων από το τροποποιημένο αεροσκάφος-φορέα με την ονομασία "Cosmic Girl", το οποίο απογειώθηκε από το πεδίο διαστημικών εγκαταστάσεων και δοκιμών Mojave Air and Space Port στην Καλιφόρνια.

Η αποστολή "τερματίστηκε" λίγο μετά την απελευθέρωση του πυραύλου από το αεροσκάφος-φορέα λίγο πριν από τις 15:00 χθες μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) και ενώ το Cosmic Girl πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία με ανάρτησή της στο Twitter.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.