Η απάντηση του Mark Zuckerberg για το "φίμωτρο" στα social media

Ο Donald Trump θα υπογράψει εντός της ημέρας εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Μέτωπα" κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να περιορίσει τα social media, αλλά και κατά του Twitter, άνοιξε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε συνέντευξή του στο FOX News. Ο αμερικανός πρόεδρος άνοιξε "πόλεμο" με το Twitter, επειδή έβαλε ειδοποίηση για αναρτήσεις του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν "παραπλανητικές" και θα υπογράψει εντός της ημέρας εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όπως φαίνεται θα επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία τους.

Σε συνέντευξή του στο Fox News (θα μεταδοθεί ολόκληρη εντός της ημέρας), όπου σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη "δεν αποτελεί σωστή αντίδραση" από την πλευρά της κυβέρνησης.

"Πρέπει να καταλάβω τι σκοπεύουν να κάνουν, αλλά γενικά μιλώντας, πιστεύω ότι μια κυβέρνηση που επιλέγει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία, δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση" είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Ξεκαθάρισε και πάλι ωστόσο, ότι το Facebook έχει διαφορετική πολιτική από το Twitter, λέγοντας ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης "δεν πρέπει να είναι οι επιδιαιτητές της αλήθειας" και δε θα έκανε ό,τι έκανε το Twitter με τον αμερικανό πρόεδρο.

"Έχουμε διαφορετική πολιτική από το Twitter… Πιστεύω ακράδαντα ότι το Facebook δεν θα πρέπει να είναι επιδιαιτητής της αλήθειας για ό,τι λέει ο κόσμος στο διαδίκτυο. Γενικά, ιδιωτικές εταιρείες, και ειδικά οι εταιρείες πλατφόρμας (social media), δεν πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό" επέμεινε.

To Facebook έχει επικριθεί ιδιαίτερα για την "παθητική" στάση του όσον αφορά την παθητική του στάση στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Από: thetoc.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Υπάρχει και φιλότιμο: Η περίπτωση Κωνσταντινόπουλου

Όλοι ασχολούνται με την διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος αντέδρασε με τρόπο σπάνιο για Έλληνα πολιτικό.

Γραφει Γιαννης Τσακαλος

Ανακαλύφθηκε μύκητας που είναι λες και βγήκε από το The Last of Us

Το όνομα του είναι Clathrus Archeri και μόλις σας δώσαμε ιδέα για την επόμενη sci-fi σειρά.

Έφυγε από τη ζωή ο James Van Der Beek, ο πρωταγωνιστής του Dawson's Creek

Ο ηθοποιός που έγινε το σύμβολο της ανήσυχης τηλεοπτικής εφηβείας έφυγε στα 48 του, αφήνοντας πίσω του έξι παιδιά και μια σύζυγο, αλλά και μια γενιά που μεγάλωσε μαζί του.

Για ποιους λόγους πρέπει να μας εμπνέει ο Ιωάννης Καποδίστριας

Το πραγματικό κληροδότημα του Κυβερνήτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, είναι το πώς επέλεξε να δει ένα λαό που δεν κατάφερε να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Έφυγε από τη ζωή ο Brad Arnold, ο τραγουδιστής των 3 Doors Down

Η ροκ σκηνή θρηνεί για την απώλεια μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των ᾽00s. Η φωνή του Here Without You σίγησε στα 47 της χρόνια, μερικούς μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου στα νεφρά.

Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.