O Gordon Ramsay κατηγορείται για απάτη σε βάρος του κράτους

Ο διάσημος Βρετανός σεφ απολύει το προσωπικό του και εκμεταλλεύεται το χρήμα των Βρετανών φορολογούμενων.

Γράφει: Esquire Editors 01 Ιουνίου 2020

Κύμα οργής σε βάρος του έχει πυροδοτήσει ο πολυεκατομμυριούχος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ καθώς έκανε "χρήση συστήματος που χρηματοδοτείται από φορολογούμενους για να πληρώσει έως και 500 υπαλλήλων που έχει ήδη απολύσει, ενώ τους προτείνει αν θέλουν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας με χαμηλότερες αποδοχές.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα εστιατόρια του Γκόρντον Ράμσεϊ μπήκαν σε αναστολή και μπήκαν στο κυβερνητικό προγράμμα που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Τον Μάρτιο, οι εταιρείες του σεφ απέλυσαν 500 εργαζόμενους καθώς όλη η εστίαση έκλεισε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ωστόσο, η The Sun της Κυριακής αποκάλυψε ότι ορισμένοι από αυτούς τους εργαζομένους πληρώνονται μέσω του προγράμματος που υπολογίζεται ότι κοστίζει στην κυβέρνηση περίπου 80 δισεκατομμύρια λίρες και προέρχεται από τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ανακοίνωσε ότι ένα από τα εστιατόριά του άνοιξε ξανά αυτήν την εβδομάδα - αλλά ένα email που διέρρευσε δείχνει ότι οι απολυθέντες υπάλληλοι πληρώνονται μέσω του κυβερνητικού προγράμματος.

Το email προέρχεται από την Διευθύντρια HR των Gordon Ramsay Restaurants, Sarah Anderson, με παραλήπτη έναν εργαζόμενο με έδρα στο Λονδίνο, γράφοντας: "Εάν δεν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για νέα θέση εργασίας, θα παραμείνετε στο πρόγραμμα αναστολής.

Μια πηγή είπε στη The Sun: "Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πρόγραμμα διατήρησης της εργασίας - αλλά αυτό δεν φαίνεται να το χρησιμοποιεί. Απολύουν τους ανθρώπους ούτως ή άλλως".

Η ίδια πηγή συνέχισε ισχυριζόμενη ότι σε ανώτερα μέλη του προσωπικού στα εστιατόρια του κ. Ράμσεϊ προσφέρθηκαν θέσεις εργασίας με χαμηλότερες αμοιβές, ενώ έφτασαν σε σημείο να προτείνουν σε κάποιον μετρ να γίνει μπάρμαν.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ, με περιουσία αξίας 200 εκατομμυρίων λιρών, έχει εστιατόρια σε όλο το Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των Mayfair και The Strand.

Και τώρα υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το αν έχει εκμεταλλευτεί τους Βρετανούς φορολογούμενους, ενώ ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά εάν το σύστημα στήριξης των εργαζομένων, χρησιμοποιήθηκε για την αύξηση των κερδών της εταιρείας".

Η MailOnline απευθύνθηκε στα εστιατόρια Gordon Ramsay για να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Ο διάσημος σεφ, 53 ετών, ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι το The Narrow στο Limehouse του Λονδίνου, επιστρέφει.

Από: thetoc.gr


κεντρική φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.