Πριν πολύ λίγο καιρό, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Elon Musk βρισκόταν στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. O CEO της Tesla και της SpaceX κατάφερε την 1η Σεπτεμβρίου να ανάβει άλλες δύο θέσεις. Η περιουσία του πιο διάσημου tech-entrepreneur έφτασε το ιλιγγιώδες ποσό των 115,4 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας αυτή του Mark Zuckerberg του Facebook, του οποίου η περιουσία είναι "μόλις" 110,8 δισ. δολάρια.

Σήμερα, όμως, βρίσκεται και πάλι στην τέταρτη θέση καθώς μέσα σε δύο μέρες έχασε κοντά αρκετά δισ. δολάρια. Τουλάχιστον, αυτά είναι τα στοιχεία που διαβάζουμε στο Bloomberg Billionaires Index, έναν κατάλογο δηλαδή με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γης, ο οποίος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.

Sky is the limit

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Mr. Amazon κατά κόσμον Jeff Bezos δεν έχει τίποτα να φοβάται: Η πρωτιά φαίνεται εξασφαλισμένη για πολύ καιρό, καθώς ατενίζει τους υπόλοιπους μεγιστάνες από το εξωφρενικό ύψος των 207 δισ. δολαρίων - λίγο περισσότερο από το ελληνικό ΑΕΠ με άλλα λόγια.

Το εντυπωσιακό με τον Musk, σύμφωνα με τον Business Insider, είναι η εκτόξευση του μέσα στο καταστροφικό για τον υπόλοιπο πλανήτη 2020. Ο 49χρονος Νοτιοαφρικανός κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 87,8 δισ. δολάρια μέσα σε αυτούς του εννιά πρώτους μήνες της χρονιάς. Αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη, για έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει πια στην περιουσία με τον "παραδοσιακό τρόπο".

Άλλωστε, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε πρόσφατο tweet του: "Πουλάω όλα τα φυσικά μου υπάρχοντα. Δε θα μου ανήκει ούτε ένα σπίτι". Λίγο αργότερα, βέβαια, ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσει το σπίτι του θρυλικού κωμικού Gene Wilder που έχει στην κατοχή του. Είναι γνωστό ότι ο Musk αλλάζει πολύ γρήγορα απόψεις - όσο γρήγορα εκτοξεύονται οι μετοχές του στον κόσμο των αηδιαστικά πλούσιων.


φωτογραφία © Getty Images