Τι σχεδιάζει και τι θέλει να πετύχει ο Elon Musk μέχρι το 2030

Η to-do list του δισεκατομμυριούχου Νοτιοαφρικανού tech-preneur.

Το να πεις ότι ο δισεκατομμυριούχος tech-preneur είναι πολυάσχολος είναι σαν να τον προσβάλλεις. Ο 46χρονος Νοτιοαφρικανός ηγείται αρκετών εταιρειών, καθεμιά από τις οποίες εξυπηρετούν τους στόχους επιστημονικής φαντασίας που έχει θέσει για το μέλλον. Για τα ηλεκτρικά αυτόνομα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει την Tesla. Για να προστατεύσει μελλοντικά την ανθρωπότητα και να την στείλει να μετοικήσει στον Άρη, έχει την Space X. Για να αλλάξει άρδην το τοπίο των συγκοινωνιών την The Boring Company, ενώ για να εξελίξει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης την Open AI.

Πολύ εύκολα λοιπόν μπορεί να χαθεί κανείς μέσα στους αναρίθμητους στόχους που έχει θέσει ο Musk για το μέλλον. Η ακόλουθη λίστα με τα σχέδιά του ξεκαθαρίζει το τοπίο και αποδεικνύει περίτρανα ότι μιλάμε για έναν τύπο που κυριολεκτικά δεν μπορεί τίποτα να του σταθεί εμπόδιο.

Τι σχεδιάζει και τι θέλει να πετύχει ο Elon Musk μέχρι το 2030

Η to-do list του Elon Musk

2018

> Να ξεκινήσει η παραγωγή του Tesla Model 3 και μέχρι τα τέλη Μαρτίου να έχουν κυκλοφορήσει στους δρόμους περί τα 5.000 αυτοκίνητα.

> Να τελειοποιήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και τα οχήματα χωρίς οδηγό του να οργώνουν τους δρόμους.

> Να έχει παραδώσει το αγροτικό έργο για την ηλιακή και την αιολική ενέργεια που πραγματοποιεί στην Αυστραλία

2019

> Να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο Model Y, το ανεπίσημο όνομα για το SUV της εταιρίας.

> Να διαθέσει στην αγορά το Model F, το πρώτο ιπτάμενο και αυτόνομο αυτοκίνητο της Tesla.

2020

> Να ξεκινήσει την παραγωγή του Tesla Roadster 2.0, που όπως υπόσχεται θα πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα. Αλλά και όλα τα Tesla θα έχουν αυτονομία στα… 1.000 χιλιόμετρα.

2021

> Να παραδώσει στους Κινέζους ένα τεράστιο εργοστάσιο Tesla, στο οποίο θα κατασκευάζονται οι περιβόητες μπαταρίες των μοντέλων της.

2022

> Και φτάσαμε στην ίσως πιο huge χρονιά για τον Elon Musk. Μέσα στο 2002 προγραμματίζει να στείλει τον πύραυλο BFR (Big Fucking Rocket) στον Άρη και αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή φορτίου στον Κόκκινο Πλανήτη.

2024

> Αν όλα πάνε καλά με την αποστολή του BFR, θα οργανώσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη για μελλοντική αποίκησή του από το ανθρώπινο είδος.

2030

> Μέχρι τότε, ο Musk σκοπεύει να έχει έτοιμο το πολυσυζητημένο σύστημα Hyperloop, που πρόκειται να εκμηδενίσει την κίνηση στο Λος Άντζελες μέσω ενός υπόγειου δικτύου οχημάτων που θα κινούνται με ταχύτητες 200 χλμ/ώρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear