"Το Airbnb δεν έχει "πεθάνει" και πως θα καταφέρει να ανακάμψει, έστω σε ένα βαθμό", είπε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), Στράτος Παραδιάς. Ανέφερε ότι "ουσιαστικά το Airbnb δεν έχει απαγορευτεί, όμως δεν υπάρχουν κρατήσεις λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών".

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ παραδέχθηκε ότι πολλοί ιδιοκτήτες Airbnb "ιδίως όσοι έχουν ακίνητα σε μη τουριστικούς προορισμούς θα επιστρέψουν στην αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα ανθίσει το Airbnb στα Κάτω Πατήσια ή στου Ζωγράφου", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ιδιαίτερη και δύσκολη φετινή τουριστική σεζόν, ο κ. Παραδιάς ανέφερε ότι "πολλοί τουρίστες δεν θα θέλουν να πάνε σε ξενοδοχείο, φοβούμενοι, για παράδειγμα, να φάνε πρωινό σε ένα χώρο με πολλούς άλλους ανθρώπους. Θα δούμε το Airbnb να επιστρέφει. Δεν μιλάμε όμως για πλήρη ανάκαμψη. Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι".

Ο ίδιος, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις για το τί θα γίνει με τη μείωση των μισθωμάτων, υπενθυμίζοντας ότι "ο κ. Σκυλακάκης είχε προαναγγείλει ότι δεν θα παραταθεί το μέτρο τον Μάιο".

Από: thetoc.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.