Τα δημοφιλέστερα σπίτια προς πώληση στην Αθήνα

Στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα Bόρεια Προάστια επικεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού ενδιαφέροντος για την αγορά κατοικίας.

Γράφει: Esquire Editors 07 Σεπτεμβρίου 2021

Σπίτια προς πώληση στην Αθήνα ή αλλιώς αναζητώντας διαμέρισμα στην πρωτεύουσα. Το εν λόγω project δεν είναι ποτέ μία εύκολη υπόθεησ, ωστόσο πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας real estate Prosperty από τις δημοφιλέστερες περιοχές που συγκεντρώνει και την υψηλότερη ζήτηση παραμένει το κέντρο της Αθήνας, το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κυρίως από ξένους επενδυτές, ενώ παράλληλα παρατηρείται μία αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Η μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος

Ειδικότερα, η μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα Βόρεια Προάστεια το οποίο αφορά κυρίως την αγορά κύριας κατοικίας, οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου καθώς παρέμειναν σχεδόν "παγωμένες", ακόμα και μετά την ανάκαμψη της αγοράς το 2017, ενώ η τηλεργασία -λόγω πανδημίας- οδήγησε πολλούς υποψήφιους αγοραστές στην αναζήτηση μεγαλύτερων ακινήτων σε περιοχές που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

> Διάβασε ακόμη: Οι ιδανικές ευρωπαϊκές πόλεις για να επενδύσεις στην αγορά σπιτιού

Σήμερα, το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς των Βορείων Προαστίων είναι η αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας τόσο μέσω της ανακαίνισης - ανακατασκευής παλαιών κατοικιών όσο και με νέες κατασκευές.

Σύμφωνα με την Prosperty οι περιοχές των Βορείων Προαστίων με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Ηράκλειο και η Αγία Παρασκευή.

> Διάβασε ακόμη: Τι σπίτι αγοράζεις σήμερα με 100.000 ευρώ

Οι τιμές των ακινήτων στις παραπάνω περιοχές κατά μέσο όρο ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό και διαμορφώνονται ανάλογα με τη θέση του ακινήτου, την ποιότητα της κατασκευής κλπ.

Το σταθερό Κέντρο

Από την άλλη πλευρά το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αποτελεί βασική επενδυτική επιλογή. Αν και εν μέσω πανδημίας σε κάποιες περιοχές του κέντρου υπήρξε μεν στασιμότητα του όγκου συναλλαγών λόγω και του περιορισμού της ζήτησης για βραχυχρόνια μίσθωση αλλά και λόγω της "Χρυσής Βίζας", εντούτοις παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας με ανακαίνιση παλαιών διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα την άνοδο της ζήτησης και κατά συνέπεια και των τιμών πώλησης.

> Διάβασε ακόμη: Η εξωφρενική βίλα του House of Gucci

Οι περιοχές του κέντρου όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για την αγορά διαμερισμάτων είναι το Παγκράτι, το Μετς, το Μεταξουργείο, οι Αμπελόκηποι, του Γκύζη, το Πεδίον του Άρεως και τα Εξάρχεια.

Οσον αφορά τις τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Prosperty, περισσότερο από 50% των ακινήτων δεν ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.