Σε τροχιά ανάκαμψης κινήθηκε η αγορά αλκοολούχων στη διάρκεια του 2021, όπως προκύπτει από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να διατηρούν πλέον ενισχυμένες προσδοκίες για υψηλότερες αποδόσεις εντός του 2022, υπό την προϋπόθεση σημαντικής εξομάλυνσης της υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση στατιστικά τα οποία προκύπτουν από στοιχεία των εταιρειών διακίνησης αλκοολούχων στην Ελλάδα, στους πρώτους δέκα μήνες του 2021, οι συνολικές πωλήσεις του κλάδου κινήθηκαν ανοδικά κατά 42%. Η συγκεκριμένη αύξηση έχει ως οδηγό την αύξηση των πωλήσεων στο χονδρεμπόριο.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της λιανικής κινείται επίσης ανοδικά, ωστόσο όχι στον ίδιο βαθμό όσο ο τομέας της χονδρικής πώλησης, πωλήσεις δηλαδή που κατευθύνονται σε καταστήματα του κλάδου εστίασης και ξενοδοχεία. Πιο συγκεκριμένα, το χονδρεμπόριο κινήθηκε με ποσοστό λίγο πάνω από 60%, ενώ τα σούπερ μάρκετ κινήθηκαν σε πωλήσεις αλκοολούχων στα επίπεδα του +20%.

Η συνέχεια στο Capital.gr