Γιατί επενδύουν όλοι στην 'οικονομία του διαστήματος'

Plus: Το ρεκόρ και το ρίσκο που ενέχει η εκτόξευση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Γράφει: Esquire Editors 20 Ιανουαρίου 2022

Οι εταιρείες αεροδιαστημικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των SpaceX και Sierra Space, έλαβαν περίπου 15 δισ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές μέσα στο 2021, σηματοδοτώντας ένα έτος-ρεκόρ για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία, αφού οι επενδυτές συνεχίζουν να ποντάρουν στην "οικονομία του διαστήματος". 

Τα εντυπωσιακά ποσοστά

Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε εταιρείες διαστημικών υποδομών εκτινάχθηκαν στα 14,5 δισ. δολάρια το 2021 από 9,8 δισ. το 2020, μια αύξηση άνω του 50%, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής εταιρείας Space Capital.

To ιστορικό υψηλό επενδύσεων σε ετήσια βάση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ποσό-ρεκόρ των 4,3 δισ. δολαρίων που συγκεντρώθηκαν μόνο μέσα στο δ’ τρίμηνο του 2021, σε μια σειρά mega χρηματοδοτικών γύρων. 

Στην κορυφή βρέθηκαν η Sierra Space, η οποία συγκέντρωσε 1,4 δισ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης, η SpaceX του Elon Musk με 337 εκατ. δολάρια και η Planet Labs με 250 εκατ. δολάρια που εισήχθη μέσω SPAC στο χρηματιστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Σύμφωνα με την έκθεση της Space Capital, από το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί αθροιστικά παγκόσμιες επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους 252,9 δισ. δολαρίων σε 1.694 εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας.

"Βλέποντας μπροστά, υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για να διευρυνθεί η υιοθέτηση των υφιστάμενων υποδομών, καθώς αναζητούμε ριζοσπαστικές προσεγγίσεις για τη δημιουργία και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται στη διαστημική τεχνολογία", επισήμανε στην έκθεση ο CEO της Space Capital, Chad Anderson.

Η εταιρεία δηλώνει ενθουσιασμένη με το Starship της SpaceX, το οποίο αναμένεται να μπει σε διαστημική τροχιά εντός του 2022, γεγονός το οποίο όχι μόνο θα εγκαινιάσει μια "νέα φάση ανάπτυξης υποδομών", αλλά "θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στο διάστημα".

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κι όμως, το bullying σε ανθρώπους με παραμόρφωση στο πρόσωπο δε σταμάτησε ποτέ

Ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς από τον Πύργο Ηλείας αγνοείται τις τελευταίες 12 ημέρες.

Σε άλλα νέα, αυξάνονται τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Πρόκειται για μία σπάνια ιογενή λοίμωξη παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά, η οποία εξαλείφθηκε το 1980.

Ο ρωσικός στρατός χάνει τον πόλεμο, όπως όλα δείχνουν

Σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει το 1/3 των δυνάμεών του.

Κορονοϊός: 3.066 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα και τους δείκτες της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο.

10 ερωταπαντήσεις για τις τιμές των καυσίμων

Η μέση τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 ευρώ ανά λίτρο σε μέσο πανελλαδικό επίπεδο, αυτήν την εβδομάδα.

Πώς συνδέονται κορονοϊός και οξεία ηπατίτιδα

Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με την πηγή των κρουσμάτων.