Το Facebook και η ώρα της κρίσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Σε σημείο καμπής το διάσημο κοινωνικό δίκτυο μετά την απώλεια 230 δισ. κεφαλαιοποίησης.

Γράφει: Esquire Editors 04 Φεβρουαρίου 2022

"Ανώμαλη προσγείωση” σημείωσε η μετοχή της Meta, μητρική του Facebook, την Πέμπτη, καταγράφοντας "βουτιά” άνω του 25% -που "έσβησε” πάνω από 250 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία σηματοδοτώντας τη χειρότερη συνεδρίαση στην ιστορία της εταιρείας- μετά την απογοητευτική τριμηνιαία οικονομική έκθεση που έδειξε μείωση των χρηστών και εκτίναξη των δαπανών που σχετίζονται με τη μετάβασή της στο "μετασύμπαν” (metaverse).

Η μετοχή της Meta Platforms κατέγραψε εχθές τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από ιδρύσεώς της, κατρακυλώντας περισσότερο από 25%, με αποτέλεσμα να απωλέσει περισσότερα από 230 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Η απότομη πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, η οποία πλέον ανέρχεται σε περίπου 660 δισ. δολάρια, είναι η μεγαλύτερη "χασούρα” στην ιστορία της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η μετοχή της Meta "βυθίζεται” μετά την απογοητευτική τριμηνιαία έκθεση κερδοφορίας, όπου οι προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού για τα έσοδα ήταν κατώτερες των προσδοκιών, ενώ προειδοποίησε ότι η δραστηριότητά της αντιμετωπίζει φέτος σοβαρές προκλήσεις.

Οι επενδυτές "ξεφορτώθηκαν” τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού εν μέσω ανησυχιών τόσο για τη μείωση του ρυθμού αύξησης των χρηστών όσο και λόγω της αύξησης των δαπανών που σχετίζονται με την εστίαση της εταιρείας στην επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα πραγματικότητα.

Απογοητεύοντας ακόμη περισσότερο, η Meta ανακοίνωσε ότι το Facebook απώλεσε ημερήσιους χρήστες για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς η δραστηριότητα της βασικής πλατφόρμας του επιβραδύνθηκε, με τα στελέχη της εταιρείας να "κατηγορούν” τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως το TikTok για την πτώση αυτή.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει στρέψει τους περισσότερους από τους πόρους της εταιρείας στην ανάπτυξη της ιδέας του για το "μετασύμπαν”: το Facebook δαπάνησε περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για το metaverse πέρυσι και αναμένει περαιτέρω "σημαντική αύξηση” αυτών των δαπανών το 2022.

Φτωχότερος σχεδόν κατά 30 δισ. δολάρια ο Ζούκερμπεργκ

Η πτώση της μετοχής της Meta έκανε κατά πολύ "φτωχότερο” όμως και τον Ζούκερμπεργκ. Συγκεκριμένα, η καθαρή περιουσία του συνιδρυτή του Facebook μειώθηκε κατά 29,7 δισ. δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι επιπτώσεις των δικαστικών περιπετειών του Donald Trump

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τις έρευνες του FBI για τον Donald Trump.

Τα επικίνδυνα sites που έχουν το Predator

Σε έρευνα που δημοσίευσε τον Μάιο το insidestory.gr, αποκαλύπτεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

H στρατηγική διάβρωσης των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός απομάκρυνε το 1/3 των δυνάμεών του από τα ανατολικά και το Κίεβο επιτίθεται στα αδύναμα σημεία.

H Olivia Newton-John ήταν ένας δυνατός άνθρωπος

H ζωή της σταρ του ‘Grease’ ήταν μια έμπνευση δύναμης.

Ρωσία & Ιράν ετοιμάζουν ανταλλαγή μαχητικών Su-35 με drones

Ρωσία και Ιράν "ψήνουν" ανταλλαγή μαχητικών Su-35 με drones και ήδη η πρώτη παρτίδα έφτασε στη Μόσχα.

Τι θα συνέβαινε σε έναν κόσμο χωρίς γάτες;

Με αφορμή τη σημερινή #CatDay: Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από όσο πιστεύεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος