Το Facebook και η ώρα της κρίσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Σε σημείο καμπής το διάσημο κοινωνικό δίκτυο μετά την απώλεια 230 δισ. κεφαλαιοποίησης.

Γράφει: Esquire Editors 04 Φεβρουαρίου 2022

"Ανώμαλη προσγείωση” σημείωσε η μετοχή της Meta, μητρική του Facebook, την Πέμπτη, καταγράφοντας "βουτιά” άνω του 25% -που "έσβησε” πάνω από 250 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία σηματοδοτώντας τη χειρότερη συνεδρίαση στην ιστορία της εταιρείας- μετά την απογοητευτική τριμηνιαία οικονομική έκθεση που έδειξε μείωση των χρηστών και εκτίναξη των δαπανών που σχετίζονται με τη μετάβασή της στο "μετασύμπαν” (metaverse).

Η μετοχή της Meta Platforms κατέγραψε εχθές τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από ιδρύσεώς της, κατρακυλώντας περισσότερο από 25%, με αποτέλεσμα να απωλέσει περισσότερα από 230 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Η απότομη πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, η οποία πλέον ανέρχεται σε περίπου 660 δισ. δολάρια, είναι η μεγαλύτερη "χασούρα” στην ιστορία της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η μετοχή της Meta "βυθίζεται” μετά την απογοητευτική τριμηνιαία έκθεση κερδοφορίας, όπου οι προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού για τα έσοδα ήταν κατώτερες των προσδοκιών, ενώ προειδοποίησε ότι η δραστηριότητά της αντιμετωπίζει φέτος σοβαρές προκλήσεις.

Οι επενδυτές "ξεφορτώθηκαν” τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού εν μέσω ανησυχιών τόσο για τη μείωση του ρυθμού αύξησης των χρηστών όσο και λόγω της αύξησης των δαπανών που σχετίζονται με την εστίαση της εταιρείας στην επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα πραγματικότητα.

Απογοητεύοντας ακόμη περισσότερο, η Meta ανακοίνωσε ότι το Facebook απώλεσε ημερήσιους χρήστες για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς η δραστηριότητα της βασικής πλατφόρμας του επιβραδύνθηκε, με τα στελέχη της εταιρείας να "κατηγορούν” τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως το TikTok για την πτώση αυτή.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει στρέψει τους περισσότερους από τους πόρους της εταιρείας στην ανάπτυξη της ιδέας του για το "μετασύμπαν”: το Facebook δαπάνησε περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για το metaverse πέρυσι και αναμένει περαιτέρω "σημαντική αύξηση” αυτών των δαπανών το 2022.

Φτωχότερος σχεδόν κατά 30 δισ. δολάρια ο Ζούκερμπεργκ

Η πτώση της μετοχής της Meta έκανε κατά πολύ "φτωχότερο” όμως και τον Ζούκερμπεργκ. Συγκεκριμένα, η καθαρή περιουσία του συνιδρυτή του Facebook μειώθηκε κατά 29,7 δισ. δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.

Μία διεξοδική ανάλυση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Η ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό, η απάντηση του Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Πόσα χρήματα έβγαλε το ζεύγος Biden μέσα στο 2023

Τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου των ΗΠΑ και της πρώτης κυρίας μίλησαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.