Είναι δυνατόν να εξανεμίζονται 11.3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία μέρα; Ναι, αν είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι, και μάλιστα δεν πρέπει καν να σε ξαφνιάζει. Ο Bernard Arnault, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είδε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια να σβήνονται από την περιουσία του την περασμένηΤρίτη, και το προβάδισμά του έναντι του Elon Musk, στη λίστα με τους πλουσιότερους άνθρωπους στον κόσμο, να μειώνεται, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας του λιανεμπορίου, του οποίου η περιουσία αγγίζει πλέον τα 192 δισεκατομμύρια δολάρια, προηγείται του Musk στην κούρσα με τους κροίσους του κόσμου τούτου. Η καθαρή του αξία επλήγη από την πτώση της αγοράς στον τομέα της πολυτέλειας εξαιτίας των φόβων ότι οι δαπάνες των ΗΠΑ θα επιβραδυνθούν εν μέσω οικονομικών αβεβαιοτήτων.

Διαβάστε Επίσης

Η αβεβαιότητα έστειλε τις μετοχές της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, ή LVMH, της οποίας ο Arnault είναι πρόεδρος, και CEO, 5% χαμηλότερα στα 834,2 ευρώ, πριν από δύο ημέρες. Σημειώνεται ότι στον Γάλλο μεγιστάνα ανήκει το 97,5% της εταιρείας, συνεπώς, η ζημιά είναι όλη δική του.

Η εικόνα του 2023 παραμένει θετική

Ακόμα και μετά τη μονοήμερη πτώση, η καθαρή αξία του Arnault εξακολουθεί να είναι αυξημένη κατά σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, τονίζει η ίδια πηγή. Είδε τον πλούτο του να εκτοξεύεται το 2023, καθώς οι τιμές των μετοχών της LVMH αυξήθηκαν κατακόρυφα λόγω των προσδοκιών ότι η οικονομική επανέναρξη της Κίνας μετά από σχεδόν τρία χρόνια αυστηρών περιορισμών Covid-19 θα οδηγήσει σε ισχυρή ζήτηση για αγαθά πολυτελείας.

Παρεμπιπτόντως, τον Απρίλιο, η LVMH έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε ποτέ τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση αγοράς. Ο Arnault έγινε επίσης το τρίτο πρόσωπο στην ιστορία- μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk και τον Jeff Bezos, τον ιδρυτή της Amazon- που ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρή περιουσία τον ίδιο μήνα. Οι μετοχές της LVMH είναι περίπου 23% υψηλότερα μέχρι στιγμής φέτος. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.