Κι όμως, το έδαφος του πλανήτη Άρη θυμίζει πλακόστρωτο

Μία νέα, απόκοσμη φωτογραφία από τον κόκκινο πλανήτη πραγματικά μας εντυπωσίασε.

Απόκοσμη, κάπως τρομακτική και σκοτεινή, απόλυτα όμως καλλιτεχνική και όμορφη. Η νέα φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη θυμίζει πλακόστρωτο με έναν τρόπο μάλιστα που δεν περίμενε κανείς. 

Το ρόβερ της NASA κατάφερε να τραβήξει μία φωτογραφία το έδαφος στον πλανήτη Άρη, και τη συγκεκριμένη κοιλάδα, δημοσιεύοντας μάλιστα το εν λόγω στιγμιότυπο στο Χ (πρώην Twitter). Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο λογαριασμός της NASA στο Ίντερνετ, μοιάζει πραγματικά με ζωγραφιά. Και ενώ το έδαφος θυμίζει κάτι οικείο, επί της γης βλέπουμε πολλές τέτοιες επιφάνειες, δε μπορούμε να μην ανατριχιάσουμε στη σκέψη ότι αυτή η εικόνα δεν είναι από κάποιο... χωριό. Η επιφάνεια αυτή βρίσκεται στον πλανήτη Άρη και όμως εμείς έχουμε την ευκαιρία να τη θαυμάσουμε, να την παρατηρήσουμε και να την επεξεργαστούμε. Και ας βρισκόμαστε τόσο μακριά. 

Η διαδρομή που έκανε το ρόβερ της NASA ούτως ώστε να βρεθεί εκεί και να αποτυπώσει αυτή την εικόνα, δεν ήταν εύκολη. "Η διαδρομή προς το βουνό τους τελευταίους μήνες απαιτούσε την πιο επίπονη ανάβαση που έκανε ποτέ το Curiosity. Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να τρέξετε σε έναν αμμόλοφο σε μια παραλία - και αυτό ουσιαστικά κάναμε - ξέρετε ότι είναι δύσκολο, υπήρχαν και ογκόλιθοι εκεί μέσα", είπε χαρακτηριστικά η Amy Hale, μέλος της ομάδας Curiosity, για όσα εμπόδια χρειάστηκε να ξεπεράσει το ρόβερ. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως κάτω δεξιά στη φωτογραφία, διακρίνεται ένα κυλινδρικό σχήμα που δεν είναι άλλο από την κεραία υψηλής συχνότητας (UHF) του ρόβερ που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση μηνυμάτων και δεδομένων σε δορυφόρους της NASA που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Όλα τα άλλα ωστόσο, μοιάζουν απλά και κατανοητά. Κοιλάδες, βράχια, βουνά και απέραντη ομορφιά. 

"Αν το μονοπάτι σου μπροστά είναι βραχώδες, σε νιώθω. Το 'χουμε".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League για τους επόμενους 2 μήνες

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το νέο περιστατικό οπαδικής βίας και τον σοβαρό τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

Ο Χρήστος Χωμενίδης έχει κάτι να πει για τα κινητά στα σχολεία

Το κείμενο "Η Βίκυ δεν θα σπουδάσει" μιλά μεταξύ άλλων για την κοινωνία των δύο ταχυτήτων.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την οπαδική βία

Μήνυμα μηδενικής ανοχής με "πλέγμα" μέτρων που δεν έχουν επιβληθεί ποτέ για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, αναμένεται να στείλει η κυβέρνηση.