Κι όμως, οι κατσίκες καταλαβαίνουν αν είμαστε χαρούμενοι ή στενοχωρημένοι από τη φωνή μας

Όλα όσα αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη.

Οι κατσίκες έχουν αναπτύξει ένα είδος ευαισθησίας στην ανθρώπινη φωνή κατά τη μακροχρόνια σχέση τους μαζί μας, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Πόλης του Χονγκ Κονγκ. Κατά συνέπεια, μπορούν να καταλάβουν αν είμαστε χαρούμενοι ή στενοχωρημένοι, απλώς και μόνο από τη φωνή μας.

Σύμφωνα με μελέτες, οι κατσίκες τείνουν να δίνουν προσοχή σε μια αλλαγή στη συναισθηματικότητα της φωνής, κάτι που τους επιτρέπει να ανακαλύπτουν ένα απροσδόκητο γνωστικό βάθος. 

"Αυτή η μελέτη προσφέρει τις πρώτες ενδείξεις ότι οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τα σήματα που εκφράζονται στην ανθρώπινη φωνή, δηλαδή το συναισθηματικό σθένος", δηλώνει ο καθηγητής Alan McElligott, ειδικός στη συμπεριφορά και την καλή διαβίωση των ζώων και συγγραφέας της έρευνας. "Αυτά τα ευρήματα συμβάλλουν στην περιορισμένη διαθέσιμη βιβλιογραφία που δείχνει ότι τα ζώα, όπως και τα ζώα συντροφιάς, είναι ευαίσθητα στα ανθρώπινα συναισθηματικά σήματα".

Στο πείραμα, οι κατσίκες άκουσαν μια σειρά από φωνητικές αναπαραγωγές που εξέφραζαν ένα θετικό (χαρούμενο) ή αρνητικό (θυμωμένο) μήνυμα κατά τη φάση της εξοικείωσης. Στη συνέχεια, η εγγραφή άλλαξε από θετικό σε αρνητικό (ή το ανάποδο) πριν αντιστραφεί.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 75% των κατσικών που κοίταξαν τον ομιλητή μετά από μια αλλαγή στο ηχόχρωμα, κοίταξαν τον ομιλητή πιο έντονα, υποδηλώνοντας ότι αντιλήφθηκαν την αλλαγή στο συναισθηματικό περιεχόμενο της ανθρώπινης φωνής.

Αυτό, για όσους νομίζουν ότι τα ζώα δε μας καταλαβαίνουν.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.