Η αντίδραση Erdogan για τη συνάντηση Δένδια-Cavusoglu

Τι φέρεται να ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Γράφει: Esquire Editors 16 Απριλίου 2021

Με τον δικό του τρόπο ερμήνευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την κόντρα Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, και την πληρωμένη απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, στο πρώτο του σχόλιο για το ζήτημα ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως "ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε τα όρια του και έβαλε τον Νίκο Δένδια στη θέση του αντιδρώντας στα όσα είπε. Κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει από τον Τσαβούσογλου να μείνει σιωπηλός".

Παράλληλα, ο Ερντογάν χαρακτήρισε "ζεστή" την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια, σημειώνοντας πως "δεν θα πρέπει να βάλουμε ενδιάμεσους μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος". "Πριν από τη συνάντηση με τον υπουργό μας, είχαμε μια καλή συνάντηση σε ζεστή ατμόσφαιρα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και μάλιστα του είπα να μην αφήσει κανείς να μπει ανάμεσά μας. Ωστόσο στην επόμενη συνάντηση, ο υπουργός μας εισέπραξε μια άλλη συμπεριφορά", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για το ζήτημα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε για ακόμα μια φορά ζήτημα δυτικής Θράκης και τουρκική μειονότητας, τονίζοντας πως "η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στην Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου".

Δένδιας: Σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, προώθηση της καλής γειτονίας

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επεισοδιακή χθεσινή συνέντευξή Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπογράμμισε τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

"Κοινός παρονομαστής της προσέγγισής μας είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, η προώθηση των σχέσεων της καλής γειτονίας και βεβαίως η ειρηνική επίλυση των διαφορών", δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Λιβανέζο ομόλογό του Σάρμπελ Γουάχμπι, μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

"Αυτοί είναι οι θεμελιώδεις κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσει το σύνολο των κρατών της περιοχής μας", πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

"Θέλω να υπογραμμίσω ότι πρόθεσή μας είναι να προωθήσουμε μια θετική ατζέντα με το σύνολο των κρατών της περιοχής μας, κάτι που τόνισα ιδιαίτερα κατά τη χθεσινή επίσκεψή μου στην Άγκυρα. Επί τη βάσει αυτού σχηματίζουμε τα τριμερή και πολυμερή σχήματα συνεργασίας μας που είναι ευέλικτα και ανοιχτά με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τις κοινές μας αξίες", ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος