10 πράγματα που δε γνώριζες για την Angela Merkel

H σιδηρά κυρία της Γερμανίας έγινε η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος, σαν σήμερα, το 2005.

Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο μετά τη Margaret Thatcher και τη Daenerys Targaryen, η Angela Merkel αποσύρεται από το πολιτικό προσκήνιο και μας αφήνει ορφανούς. Παρότι δεν έχει κάνει παιδιά, 750 εκατομμύρια Ευρωπαίοι την είδαν ως εκείνον τον γονιό που σε επιπλήττει συνεχώς επειδή δεν κάνεις τα μαθήματά σου και που έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Προτού αποχαιρετίσουμε οριστικά τη Frau Merkel και με αφορμή το γεγονός ότι σαν σήμερα -στις 22 Νοεμβρίου του 2005- έγινε η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος της Γερμανίας παραθέτουμε 10 πράγματα που πιθανότατα δεν έχεις κατά νου για την ίδια. 

10 πράγματα για την Angela Merkel

1. Η Angela Dorothea Kasner γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954 στο Αμβούργο. Έξι εβδομάδες μετά από τη γέννησή της, η οικογένειά της μετακόμισε στο Templin της Ανατολικής Γερμανίας, όπου ο πατέρας της ήταν πάστορας σε λουθηρανική εκκλησία. 

2. Το 1977 παντρεύτηκε τον φυσικό Ulrich Merkel, από τον οποίο πήρε το επώνυμό της. Το κράτησε ακόμα και όταν ξαναπαντρεύτηκε τον Joaquim Sauer το 1998. Κάποιοι λένε ότι δεν το άλλαξε γιατί sauer στα γερμανικά σημαίνει ξινός ή τσατισμένος. 

3. Ανήκε στην κομμουνιστική νεολαία και μιλά άπταιστα ρωσικά. Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούσες εύκολα να έχεις άλλες πολιτικές πεποιθήσεις αν γεννιόσουν στην Ανατολική Γερμανία, ας είμαστε δίκαιοι.

4. Πήρε πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Karl Marx, το νυν Πανεπιστήμιο της Λειψίας δηλαδή, ενώ αρίστευσε επίσης και ως κάτοχος διδακτορικού στην Κβαντική Χημεία από την Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου. Το πώς ως επιστήμονας μπόρεσε να συνεννοηθεί με "διανοούμενους" όπως οι Berlusconi, Bush και Trump, μόνο εκείνη ξέρει.

5. Την ημέρα που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, δεν μπήκε καν στον κόπο να πάει να δει τι συνέβαινε. Όπως κάθε Πέμπτη, πήγε να κάνει σάουνα του και όταν τελείωσε, πήγε στην άλλη άκρη για μία μπύρα και γύρισε στο διαμέρισμά της να κοιμηθεί, την επόμενη μέρα έπρεπε να πάει στη δουλειά. 

6. Φοβάται υπερβολικά τα σκυλιά. Αλήστου μνήμης το σκηνικό με τον Vladimir Putin το 2007 να της συστήνει το σκύλο του, Koni, ένα γλυκύτατο λαμπραντόρ. Η Merkel τα έβαλε μαζί του και εκείνος αναγκάστηκε μετά να της ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι δε γνώριζε τίποτα για τη φοβία της. 

7. Ντύνεται πάντα το με τον ίδιο τρόπο ("δεν ξέρω τι έχω από ρούχα", εξομολογείται), ενώ την ίδια (κυριολεκτικά) τακτική ακολουθεί και με το χτένισμά της. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για κατάλοιπο των κομουνιστικών καταβολών της.

8. Παρεμπιπτόντως, ο κομμωτής της είναι ο Udo Walz, ο ίδιος που είχε κάποτε η Heidi Klum, η Claudia Schiffer και η Julia Roberts. Ναι, κι όμως.

9. Όταν χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο, δε δούλευε και στην Ανατολική Γερμανία το κράτος δεν παρείχε διαμέρισμα στους ανέργους. Οπότε, τα βρήκε σκούρα στην αρχή. Είδες ωστόσο, πόσο καλά τα πήγε μετά;

10. Το αγαπημένο της φαγητό είναι τα spaghetti Bolognese, αν και στην ιστοσελίδα της λέει ότι αυτό που της αρέσει να φτιάχνει περισσότερο είναι το κέικ δαμάσκηνου, μία κλασική γερμανική συνταγή. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.