Υψηλός κίνδυνος ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λένε οι Αμερικανοί

O μόνος δρόμος για να μην υπάρξει συνέχεια είναι η Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση.

Γράφει: Esquire Editors 13 Φεβρουαρίου 2022

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι ο κίνδυνος μίας ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία είναι υψηλός και επικείμενος ώστε να δικαιολογήσει την απομάκρυνση της πλειονότητας του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Χονολολού, αφότου συνάντησε τους υπουργούς Εξωτερικών Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας, ο Μπλίνκεν επανέλαβε ότι η διπλωματική οδός με τη Ρωσία αναφορικά με την ουκρανική κρίση παραμένει ανοικτή και ότι ο μόνος δρόμος είναι η Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση.

Το προσωπικό των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ άρχισε να αποσύρεται από το Ντονέτσκ

Το προσωπικό των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) άρχισε σήμερα να αποσύρεται οδικώς από την πόλη Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters, εν μέσω φόβων για πιθανή ρωσική εισβολή.

Ο ΟΑΣΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προέτρεψαν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία αμέσως για να αποφύγουν το ενδεχόμενο μιας ρωσικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένης πιθανής αεροπορικής επιδρομής, προειδοποιώντας πως μια επίθεση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Η Ρωσία κατηγορεί τα δυτικά κράτη ότι διασπείρουν ψέματα.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.