Μπορεί ένας Πιερρακάκης να φέρει την Άνοιξη;

Στην Ελλάδα αξίζει να ζει κάποιος αρκεί να μη χρειάζεται να εργάζεται εδώ ή να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο ή άλλη υπηρεσία.

Γράφει: Esquire Editors 16 Φεβρουαρίου 2022

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πιερρακάκης με την 'καταπληκτική ποιότητα ζωής;'. Θα διαβάσεις παρακάτω. Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός κατάφερε να προκαλέσει ζωηρούς διαλόγους και διαμάχες στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης όταν ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα δυο-τρεις φράσεις για την υψηλή ποιότητα ζωής στη χώρα μας.

'Καταπληκτική ποιότητα ζωής'

Η ανάρτηση έλεγε τα εξής: "Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής. Αν μπορεί να προσφέρει καλή εργασία και καλές απολαβές, για κάποιον που είναι Έλληνας, η επιστροφή είναι περίπου μονόδρομος. Γι’ αυτό έχουμε δώσει μία σειρά από φορολογικά κίνητρα και για τις επιστροφές νέων από το εξωτερικό...".

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για την ποιότητα του ελληνικού τρόπου ζωής και το ελληνικό φυσικό περιβάλλον. Τo έχουμε ξαναγράψει εξάλλου σε αυτή τη στήλη, με τους Γερμανούς αξίζει να εργάζεται μαζί κανείς ενώ η διασκέδαση μαζί τους μοιάζει με βασανιστήριο. Στην Ελλάδα αξίζει να ζει κάποιος αρκεί να μην χρειάζεται να εργάζεται εδώ ή  να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο ή άλλη  υπηρεσία. Η Ελλάδα λοιπόν ενδείκνυται κυρίως για τους τουρίστες και τους ημετέρους της κομματοκρατίας που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και δεκαετίες ασχέτως του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία.

> Διάβασε ακόμη: Ρωσία και Ουκρανία: Πώς ξεκίνησε και πώς μπορεί να εξελιχθεί η κρίση

Αν κάποιος είχε "μπάρμπα" στην Κορώνη και π.χ. "εργάστηκε" ως συνδικαλιστής κυρίως σε μια ΔΕΚΟ, βγήκε σε σύνταξη κοντά στα 50 του (χωρίς ανήλικα ή ενήλικα)  με 2.500 σύνταξη, εισέπραξε  100-150 χιλ. ευρώ εφάπαξ  και το 2010-15 ξήλωνε τα πεζοδρόμια γιατί μειώθηκε η σύνταξη στα 1.500, γιατί να μην θεωρεί πως η Ελλάδα προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες;

Το  ίδιο ισχύει και για κάποιον που παρίστανε το δημοσιογράφο ή τον εκδότη π.χ. και με μια φυλλάδα που πούλαγε δεν πούλαγε 500 φύλλα εισέπραττε περισσότερη κρατική διαφήμιση και από ανταγωνιστές που πωλούσαν 50.000 φύλλα. Το ίδιο και  για άλλον  εκδότη που κάθε 10-15 χρόνια φοράει ένα "φέσι" στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά Ταμεία περί τα  10-15 εκατ. τα οποία έχει εισπράξει ως μισθούς ο ίδιος.

Ανάλογα ισχύουν και για τους περισσότερους κρατικούς προμηθευτές και εργολάβους. Όποιος τολμήσει να διεκδικήσει δουλειά χωρίς "αβάντες" εισπράττει με καθυστέρηση 5 και 10 χρόνια, αφού θα' χει χρεοκοπήσει γιατί η εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία του ζητάνε φόρους και εισφορές γι’ αυτά που θα εισπράξει νωρίτερα. Γιατί να επιστρέψει στην  Ελλάδα λοιπόν κάποιος νέος με δυνατότητες που έχει φύγει στο εξωτερικό; Υπάρχουν ενδείξεις πως έχει διορθωθεί κάποια από τις παθογένειες που ταλανίζουν τον τόπο από ιδρύσεώς του.

> Διαβασε ακόμη: Ένα 'αυτοπραξικόπημα' στο Καζακστάν

Προχθές μου έλεγε ένας φίλος χρειάστηκε να καλέσει ασθενοφόρο για πρόσωπο της οικογένειας που παρουσίασε σοβαρά προβλήματα δύσπνοιας και ο ιδιώτης γιατρός τούς συνέστησε επείγουσα εισαγωγή.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.