Μία μίνι αποκωδικοποίηση του διαγγέλματος Vladimir Putin

Μία μετάφραση της χθεσινής τηλεσκηνοθετημένης τελετής.

Γράφει: Esquire Editors 22 Φεβρουαρίου 2022

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος δεν είναι πλέον ένα σενάριο, μια τάση ή μια ανησυχητική δυνατότητα. Κηρύχθηκε επισήμως στις 21 Φεβρουαρίου 2022 από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin με μία καλά τηλεσκηνοθετημένη τελετή: δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, τηλεφωνική επικοινωνία του ηγέτη του Κρεμλίνου με τους Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς, εκτενές διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωσε την αναγνώριση των αυτοανακηρηχθεισών "Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που αποσχίσθηκαν το 2014 από την Ουκρανία, καθώς και άμεση συνυπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνδρομής ανάμεσα στις δύο αυτές οντότητες και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η ανατροπή στις διπλωματικές διεργασίες

Οι παράμετροι του ουκρανικού προβλήματος ανατρέπονται άρδην. Η συμφωνία του Μινσκ, την οποία εγγυήθηκαν η Ρωσία, η Γαλλία και η Γερμανία και προέβλεπε την επιστροφή των "Λαϊκών Δημοκρατιών” στην ουκρανική δικαιοδοσία με εγγυήσεις αυτονομίας και αμνηστίας, ακυρώνεται –και μαζί της όλες οι διπλωματικές διεργασίες που μέχρι και την προηγουμένη, με την κυριακάτικη τηλεφωνική επικοινωνία Macron και Putin, υποδείκνυαν μια δυνατότητα σύντομης επίλυσης της κρίσης. Πρόκειται για ηθελημένη χειρονομία περιφρόνησης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και συνολικά προς τη Δύση.

(Ισχύει, βέβαια, και το "ποτέ μην πεις ποτέ”, όπως μας θυμίζει το προηγούμενο της ανακήρυξης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου” από την Άγκυρα το 1983, γεγονός που δεν έχει αποτρέψει έκτοτε τις διπλωματικές συνομιλίες για την επανένωση της νήσου).

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.