Οι Αμερικανοί χρειάζονται περισσότερα από τον Joe Biden

Η 35χρονη Γερουσιάστρια Mallory McMorrow είπε μέσα σε λίγα λεπτά όσα δεν έχει πει ο Joe Biden σε όλη την πορεία του - κι αυτό κάτι δείχνει.

'Γνωρίζω ότι οι οικογένειες ακόμα παλεύουν με τις υψηλές τιμές', έγραψε ο Joe Biden στο Twitter την περασμένη Τετάρτη. 'Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που αν η τιμή του φυσικού αερίου ανέβαινε, το νιώθαμε. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι στο γιατί οι τιμές έχουν ανέβει τη δεδομένη στιγμή: λόγω του κορονοϊού και του Vladimir Putin'. Ο Jack Holmes, Senior Editor στο αμερικανικό Esquire, αναγνωρίζει μία κάποια αλήθεια στα λεγόμενα του Αμερικανού Προέδρου, αλλά δεν πείθεται.

Τι οφείλεται στις συνθήκες και τι στις πολιτικές αποφάσεις

Τα προβλήματα που προέκυψαν στην αλυσίδα της προσφοράς των αγαθών λόγω της πανδημίας όντως αναζωπύρωσαν το φαινόμενο του πληθωρισμού σε πολλές χώρες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Holmes, ο πληθωρισμός δεν αποτελεί καινούργιο πρόβλημα, ενώ συνένοχοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Αμερικανοί είναι και συγκεκριμένοι νόμοι που 'πέρασαν' τόσο επί Trump όσο και επί Δημοκρατικών.

Όσον αφορά την τιμή του φυσικού αερίου; Προφανώς και ανέβηκε εξαιτίας της πολιτικής της Ρωσίας, αλλά το να πει κάποιος ότι πληρώνει το τίμημα του Putin όταν η εσωτερική οικονομική πολιτική του παρουσιάζει ομοιότητες με εκείνης του Trump, είναι στρουθοκαμηλισμός. 

Ο Biden αποδεικνύεται 'λίγος'

Η δημοτικότητα του Biden ξεκίνησε να γκρεμίζεται με την απόσυρση από το Αφγανιστάν και συνέχισε την πτωτική της πορεία όσο η πανδημία επέμενε. Κι αν εν μέρει αυτό οφείλεται στο πώς καλύπτουν τα ΜΜΕ την περίπτωσή του, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι σε συγκεκριμένα γεγονότα έχει ήδη φανεί 'λίγος' και κατώτερος των περιστάσεων.

Οι Αμερικανοί χρειάζονται περισσότερα από τον Joe BidenGetty Images

Στις εξαιρέσεις κατά τις οποίες του αποδόθηκαν εύσημα συμπεριλαμβάνεται ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση στην Ουκρανία. Κι εκεί, όμως, εξαιτίας της κλιμάκωσης στην προμήθεια όπλων, έχει προκαλέσει ανησυχία.

> Διάβασε ακόμα: Ο Vladimir Putin είναι δικτάτορας, λέει ο Joe Biden

Οι επιλογές των στελεχών που έχει κάνει για κρίσιμες θέσεις, έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο κριτικής. 'Δεν έγινε καμία κίνηση για τη στήριξη της δημοκρατίας μας', γράφει ο Holmes. Η εκλογική μεταρρύθμιση φρέναρε. Δεν έγιναν αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο που να προστατεύουν τους Αμερικανούς από τις αντιλαϊκές πολιτικές των Ρεπουμπλικανών.

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν μέχρι τώρα ληφθεί για το περιβάλλον και τις κλιματικές καταστροφές; Κρίνονται, τουλάχιστον, ανεπαρκή. Το ίδιο ισχύει για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Στην ουσία, καταλήγει ο Holmes, ο Biden και το Κογκρέσο, απλώς συνέχισαν να βαδίζουν πάνω στο μονοπάτι που χάραξε ο Trump.

> Διάβασε ακόμα: Τα μεγαλύτερα προεδρικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ

Η γενναία περίπτωση της Mallory McMorrow

Οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια ούτε τους αντιπάλους τους ούτε τους ψηφοφόρους τους για να τους πουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν αποτελούν 'εναλλακτική'. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν καν πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό καθώς είναι απασχολημένοι με το πώς θα επιβάλλουν σε μια γυναίκα να γεννήσει το παιδί του βιαστή της.

Γι' αυτό εδώ και μερικά 24ωρα όλοι υποκλίνονται στην Mallory McMorrow μετά την πύρινη ομιλία της που έγινε viral. Η 35χρονη Γερουσιάστρια των Δημοκρατικών απλώς τα έχωσε στους 'ψεκασμένους' υπερσυντηρητικούς και εξέφρασε το όνειρό της για την Αμερική που θέλει. Με τόση πυγμή όση λείπει από τον Biden.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.