O συνωμοσιολόγος Alex Jones δεν πτοείται από καμία δικαιοσύνη

Δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα των δικαστηρίων, αρνείται να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού στο Sandy Hooks.

Τι κι αν ένα δικαστήριο στο Κονέκτικατ αποφάσισε χθες, 13 Οκτωβρίου, ότι ο Alex Jones των δηλητηριωδών ψεμμάτων και των τελείως ανισόρροπων θεωριών συνωμοσίας πρέπει να πληρώσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο σε μια σειρά από πενθούσες οικογένειες δολοφονημένων παιδιών, επειδή πριν από μία δεκαετία ισχυρίστηκε ότι το μακελειό στο Sandy Hooks δεν συνέβη ποτέ και πως, στην πραγματικότητα, ήταν "θέατρο"; Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν νιώθει καμία μεταμέλεια και θα συνεχίσει τον "χαβά" του.

Αρνείται τη νομιμότητα του κράτους δικαίου

Ο Jones αρνήθηκε να συνεργαστεί στη νομική διαδικασία που προηγήθηκε των δύο δικών που έχουν γίνει μέχρι τώρα (θα ακολουθήσει τρίτη). Επίσης, πτώχευσε την εταιρεία του νωρίτερα φέτος, καθώς είχε προβλέψει ότι θα είχε να αντιμετωπίσει μία μεγάλη οικονομική ποινή - οι δε εκπρόσωποι της εταιρείας του, μάλιστα, της InfoWars, ήταν ανέτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τις λειτουργίες της εταιρείας.

Όταν ο ίδιος ο υπόδικος εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Τέξας, ο δικαστής του είπε ότι "φαίνεται γελοίο να σου δώσω ξανά οδηγίες ότι πρέπει να πεις την αλήθεια όσο κάνεις την κατάθεσή σου". Παρά την "προσβόλα", ο Jones δεν τα πήγε καλύτερα σε εκείνο του Κονέκτικατ, προσβάλλοντας το δικαστήριο με το να εκστομίσει το αδιανόητο: "Είμαστε στην Κίνα; Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη εκατοντάδες φορές και δεν πρόκειται να ξαναζητήσω".

> Διάβασε ακόμα: Hoaxes και θεωρίες συνωμοσίας, μία τακτική επιβίωσης

Θα συνεχίσει τις συνωμοσιολογίες ακόμα και αν μείνει απένταρος

Κατά τη διάρκεια των δικών του, κατέφυγε στην εναλλακτική του διάσταση, αποκαλώντας τις "δικαστήρια καγκουρό" και απορρίπτοντας τη νομιμότητά τους. Όταν, δε, ακούστηκε το ποσό που πρέπει να πληρώσει στις οικογένειες των δολοφονημένων παιδιών γέλασε μαζί τους, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν πρόκειται να δουν δεκάρα τσακιστή από εκείνον.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">As the jury reads the damages and the Sandy Hook parents weep, Alex Jones is on his broadcast, laughing and assuring his audience that he won&#39;t actually be paying any of this money. <br><br>&quot;Do these people actually think they&#39;re getting any of this money?&quot; <a href="https://t.co/k9brmHaBWC">pic.twitter.com/k9brmHaBWC</a></p>&mdash; Brandy Zadrozny (@BrandyZadrozny) <a href="https://twitter.com/BrandyZadrozny/status/1580285490334310401?ref_src=twsrc%5Etfw">October 12, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ακόμα και αν οι οικογένειες των θυμάτων, πάντως, καταφέρουν να πάρουν από εκείνον τα χρήματα που εκδικάστηκαν υπέρ τους, ακόμα και αν ο Jones μείνει απένταρος, αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει να διαδίδει τις θεωρίες συνωμοσίας που τον έκαναν αυτό που τώρα είναι. Ο λόγος; Το ότι συνεχίζει να έχει τα στηρίγματά του στο Κογκρέσο και ένα ολόκληρο σύστημα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο του επιτρέπει να υπάρχει.

Από: Esquire US

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.