O Joe Biden τα βάζει με τον Elon Musk για το Twitter

"Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται. Δεν υπάρχουν' τόνισε ο Joe Biden αναφερόμενος στο Twitter.

Γράφει: Esquire Editors 05 Νοεμβρίου 2022

Ο αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως, αγοράζοντας το Twitter, ο Elon Musk αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο.

Το Twitter απέλυσε χθες το μισό εργατικό δυναμικό του, αλλά υποστήριξε πως οι περικοπές ήταν μικρότερες στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης.

Τι δήλωσε ο Biden

Ο Biden δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση χρηματικών δωρεών: "Και τώρα αυτό για το οποίο όλοι ανησυχούμε: ο Elon Musk βγαίνει και αγοράζει εξοπλισμό που στέλνει και διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο... Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται. Δεν υπάρχουν. Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;"

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι ο Biden είναι πεπεισμένος σχετικά με την ανάγκη να περιοριστούν η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση.

"Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να διαδίδουν παραπληροφόρηση", δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Musk έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου και ταυτόχρονα να εμποδίσει το Twitter να μετατραπεί σε "τοπίο κόλασης". Ωστόσο μείζονες διαφημιστικές εταιρείες εξέφραζαν επί μήνες ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά του.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.