O Elon Musk ίσως αναστήσει το Vine

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στο τοπίο των social media μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk.

Ο Elon Musk μηχανεύεται διάφορους μπιζάρ τρόπους για να επαναλανσάρει το Twitter, με την ομάδα του να φέρεται να ζήτησε από τους μηχανικούς της εταιρείας να ρίξουν μια ματιά στον κώδικα του Vine -ναι, αυτού του κάπως αρχαίου μέσου κοινωνικής δικτύωσης- για να δουν πόση δουλειά απαιτεί το reboot του. Μάλιστα, ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας μήνυσε ότι θέλει να έχει ολοκληρωθεί η δουλειά ως το τέλος του έτους, παρότι κάποια τμήματα του κώδικα του Vine μετρούν πάνω από μία δεκαετία ζωής.

Το tweet του Elon Musk

Την Κυριακή, ο αγαπητός σε όσους τον αγαπούν Musk έκανε δημοψήφισμα, ρωτώντας τον κόσμο μέσω του Twitter (στο οποίο ανήκει το Vine), αν πρέπει να το επαναφέρει, με το "ναι" να νικάει άνετα, μέχρι την ώρα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

> Διάβασε ακόμα: Οι πρώτες ριζικές αλλαγές στο Twitter δια χειρός Elon Musk

Όλα είναι ρευστά

Η κατάσταση γενικώς στην εταιρεία, πάντως, είναι ρευστή, ενώ είναι πιθανό ο Elon Musk, αναθέτοντας στους μηχανικούς που έχει στη δούλεψή του ένα task φαραωνικών διαστάσεων, απλώς και μόνο να θέλει να τσεκάρει πόσο ικανοί και πιστοί είναι στο όραμά του και όχι να επαναφέρει το Vine, το οποίο θεωρείται ξεπερασμένο σε μια εποχή που τον δρόμο για το μέλλον των social media τον δείχνει το TikTok. Κοινώς, όσοι περάσουν το τεστ του θα μείνουν στην εταιρεία και οι υπόλοιποι θα απολυθούν.

> Διάβασε ακόμα: Ένα ελληνικό tweet στο timeline του Elon Musk

Αν πάντως το Vine κάνει όντως comeback, αυτό θα γίνει σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από εκείνον των αρχών και των μέσων της δεκαετίας του 2010. Πιο πιθανό είναι να ενσωματωθεί με κάποιον τρόπο στο Twitter, παρά να λανσαριστεί εκ νέου ως ξεχωριστό app.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.